Annonse
HjemElbilerXpeng-flaggskipet på vei til Norge

Xpeng-flaggskipet på vei til Norge

For første gang har flaggskipet Xpeng P7 forlatt Kina. Destinasjon? Norge!

Tilbake i juli åpnet Xpeng Norge opp for forhåndsbestillinger av den andre modellen som kommer til Norge og dermed også Europa, og det smarte flaggskipet P7 har fått en startpris som bør friste ‒ 440.000 kroner.

Xpeng Norge kunne også opplyse om at de første demobilene av P7 ville være på plass i september, mens de første kundebilene var forventet på norske veier i løpet av 4. kvartal.

Og det virker som Xpeng ligger på skjema, for nå har den aller første lasten forlatt Kina med kurs for vårt lille kongerike her oppe i nord.

Dette melder flere medier, deriblant Inside EVs.

Saken fortsetter under Annonsen

Den første batchen med internasjonale biler, altså de som er på vei til Norge, skal ha forlatt samlebåndet til Zhaoqing-fabrikken i august, men det er uklart hvor mange biler som nå er på vei.

Da Xpeng sendte den første lasten med G3 til Norge i september i fjor besto skipet av 100 biler, mens den andre lasten besto av rundt 200 biler.

G3 er en SUV, mens P7 er en mer sportslig sedan med et litt mer coupépreg.

«Mens Kina fortsatt er basen og kjernemarkedet, er XPeng forpliktet til å utvikle internasjonale markeder med et langsiktig perspektiv. Utrullingen av P7 i Norge representerer det neste logiske trinnet i denne strategien, og viser framdriften med å utvikle tilstedeværelsen utenfor Kina», melder Xpeng selv.

De har også vist et bilde av skipet som frakter P7 over til Norge på sosiale medier, deriblant Twitter:

På samme tid som de fylte opp Wilhelmsen-skipet kunne Xpeng også feire en annen milepæl rundt P7, nemlig bil nummer 50.000 produsert. Og Xpeng ser nå en økende etterspørsel.

Totalt leverte det kinesiske merket 8.040 biler i juli, hvor 6.054 var P7-modellen og 1.986 var G3.

Totalt har Xpeng levert ut 40.612 eksemplarer av P7, og kjører nå på med både nye modeller og versjoner i sitt sortiment. I juli lanserte de en oppdatert G3i, og neste nye modell ut blir P5 som skal lanseres i Kina i 3. kvartal.

Norge er per i dag svært viktig for Xpeng, og vi fungerer som et slags pilotland før den europeiske og internasjonale satsingen tar til for fullt.

Og snart kan de norske kundene stifte bekjentskap med en ny modell, nemlig P7 som også kommer med firehjulsdrift og byr på en langdistanseversjon som har en oppgitt rekkevidde på 530 kilometer.

Slik ser den ut:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse