Annonse
Hjem Elbiler VW vil kuppe elbil-markedet

VW vil kuppe elbil-markedet

Volkswagen-gruppen (VAG) åpner nå sin elektriske plattform for eksterne bilprodusenter i et forsøk på å få kostandene ned.

Volkswagen har hatt en forsiktig tilnærming til elbiler, og har så langt nøyd seg med å gjøre eksisterende modeller om til elbiler ‒ slik som e-Golf og e-Up.

Men på samme tid har de også bygd seg en helt ny plattform som er spesialdesignet for elbiler, og denne er nå klar til å spytte ut en rekke elbilmodeller.

For VAG’s del er plattformen kalt MEB en helt ny måte å bygge biler på, hvor alle grunnelementene allerede er på plass og antall mikroprosesser reduseres betraktelig. MEB er svært fleksibel, og åpner for å bygge forskjellige elbiler både i størrelse og design.

Saken fortsetter under Annonsen

VAG gjør seg nå klar for den første bølgen av 15 millioner elbiler basert på MEB, og har nå bestemt seg for å åpne plattformen også for eksterne produsenter.

‒ Med MEB kan vi gjøre mobilitet både CO2-nøytral, trygg, komfortabel og tilgjengelig for så mange som mulig. Jeg er glad for at e.GO har blitt den første partneren til å bruke vår elektriske plattform som grunnlag for et felles definert kjøretøyprosjekt, sier VAG-sjef Herbert Diess.

De har selv en rekke elbiler på gang, og under Genève Motor Show som pågår nå viser de fram elbiler som Audi e-tron GT, Skoda Vision iV, Seat Urban Car og ID. Buggy.

Totalt investerer gruppen mange hundre milliarder kroner på elektrifisering, digitalisering, mobilitetstjenester og selvkjørende teknologi inn mot 2023, så det er en voldsom satsing de nå er i gang med.

For å gjøre inntjeningen enda større åpner de altså MEB-plattformen for andre, og e.Go er først ute.

Dette tyske selskapet produserer små elbiler, nesten som en slags moderne form for Buddy.

Disse får nå lov til å bygge grunnelementene av nye modeller på MEB-plattformen.

‒ Vi er svært fornøyd med at Volkswagen-gruppen tilbød oss dette samarbeidet. Vi kan bidra til e.GOs smidige produktutvikling og vår styrke i å bygge småbiler basert på aluminiums-rammer. Og MEB-plattformen vil gjøre oss raskere, mer robuste og mer kostnadseffektive, sier administrerende direktør Günther Schuh.

Her er de to sjefene i en elektrisk buggy.

Volkswagen har nemlig med seg en elektrisk buggy med seg til Sveits, og denne er ikke uventet basert på MEB og tilhører den kommende ID.-serien til produsenten.

ID. Buggy er i utgangspunktet en 2-seter, men kan også bygges om til en 2+2. Bilen er utstyrt med elmotor på 204 hestekrefter bak, men VW åpner også opp for ytterligere en elmotor foran slik at den blir en ekte 4×4.

Buggy er det femte konseptet Volkswagen viser fram i ID.-serien, og tidligere har vi sett ID. (Golf-størrelse), ID. Buzz (minibuss), ID. Crozz (SUV) og ID. Vizzion (stor sedan).

I tillegg har de laget en sportsbil kalt ID. R.

Så ja, de gjør seg virkelig klar til å kuppe elbil-markedet.

Følg bil24 på Facebook

Les også:

VW med buggy ‒ og den er elektrisk

Volkswagen børster nå støvet av buggy, og viser fram en elektrisk variant. (Begge foto: VW)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,767FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker