HjemNyheterVW har oppdatert Tiguan Allspace

VW har oppdatert Tiguan Allspace

I fjor høst oppdaterte Volkswagen Tiguan, og nå har tiden kommet til den versjonen med litt mer plass ‒ Allspace.

Normalt følger et bilmerke som Volkswagen en ganske vanlig oppskrift når de skal oppdatere modeller. De tar først den utgaven som er mest populær, og deretter de andre.

Men det har ikke skjedd med Tiguan. For i fjor høst oppdaterte tyskerne den vanlige utgaven av SUV-modellen, den som måler drøyt 4,5 meter i lengden. Og dette er faktisk ikke den mest populære i familien.

For i 2017 kunne Volkswagen presentere en Tiguan Allspace, en versjon som er knapt 20 centimeter lenger, og som har overgått lillesøsteren når det kommer til salg. Og det er kanskje ikke så rart.

Saken fortsetter under Annonsen

Lengre akselavstand gir mer plass på innsiden, og det er da også mulig å få Tiguan Allspace med en tredje seterad og dermed sju sitteplasser. Ikke verst for en bil på rundt 4,7 meter. Lagringsplassen bør heller ikke være en utfordring, for XL-utgaven byr på 1.920 liter.

Resultatet er et totalt salg på 1,5 million Tiguan Allspace, og 55 prosent av Tiguan-eksemplarene som nå ruller ut av samlebåndet er en Allspace.

Den oppgraderte Allspace har fått den samme behandlingen som Tiguan fikk, og det vil si en ny front med en uavhengig grill og nye signaturlys hvor det nå er mulig å få lyktene med IQ.Light LED matrix-lys. Det er også en oppdatert logo, nye lyssignaler og en lysstripe i grillen.

Som et resultat av den nye fronten har faktisk Tiguan Allspace vokst i lengde, og måler nå 4,72 meter ‒ pluss 22 mm. Bagasjerommet er på 760 til 1.920 liter, mens de utgavene med en tredje seterad har 700 til 1.755 liter tilgjengelig bakerst.

Volkswagen melder at det er fem motorversjoner å velge mellom, tre TSI og to TDI, og det er også mulig å få den 4Motion og en 7-trinns dual clutch. Kundene kan også velge mellom 19 eller 20-tommers felger.

På innsiden er høydepunktet et nytt infotainment, nærmere bestemt Volkswagens MIB3, som både er koblet til nettet og berøringssensitiv. Her er det selvsagt talekontroll og støtte for trådløs mobilkobling både for Apple CarPlay og Android Auto, så de fleste burde være fornøyd.

Volkswagen har også benyttet muligheten til å oppdatere førerassistentene, og Allspace kommer selvsagt med Travel Assist som fungerer helt opp til 210 km/t.

En assistent som mange setter på er også på plass, nemlig Trailer Assist som hjelper til når man for eksempel drar med seg en campingvogn. Med Tiguan Allspace 4Motion er det mulig å slepe med seg 2,5 tonn, så en av grunnen til at denne har blitt såpass populær er nok slepekapasiteten.

Og ja, for lydentusiastene kan vi nevne at nye Volkswagen Tiguan Allspace også er mulig å få med et lydanlegg fra Harman Kardon, og dette er virkelig «premium».

Systemet består av en subwoofer, en digital 16-kanals forsterker, 8 pluss 1 høyttalere og en forsterker med 480 watt som bør gi krystallklar diskant og dype basslyder. Fire lydscenarier, surround-modus og sylskarp talegjengivelse garanterer avansert lyd på alle seter, lover Volkswagen.

Det kan vi ikke få sjekket ved å se på bilder, men vi kan iallfall se hvordan den oppgraderte Tiguan Allspace har blitt.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse