- Annonse -
HjemElbilerVolvo til topps, og feirer med å bli helelektriske

Volvo til topps, og feirer med å bli helelektriske

Med konkurrenter som Volkswagen, Toyota og ikke minst elbiler er det ikke vanlig at Volvo er Norges mest registrerte bilmerke, men det skjedde i februar.

Volvo var tidlig på den el-ballen, og var faktisk den første av de store tradisjonelle bilmerkene som meldte at de skulle komme med elektrifiserte versjoner av alle sine modeller allerede tilbake i 2017.

- Annonse -

Tre år senere var de i mål med denne jobben, og siden har de også lansert sin første helelektriske modellen i XC40 Recharge. Volvo har også meldt at det kommer en ny elbil i 40-serien, og at selskapet i 2030 kun skal komme med elbiler.

– Det er ingen langsiktig framtid for biler med forbrenningsmotor. Vi skal bli en helelektrisk bilprodusent, og overgangen skal skje innen 2030. Dette lar oss møte forventningene til kundene og bidrar i kampen mot klimaendringene, sier Henrik Green, teknologidirektør i Volvo Cars.

Men det er altså ni år fram i tid, og akkurat nå er de inne i en veldig god periode her i Norge.

Tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) for februar viser nemlig at svenskene var det mest registrerte merket takket være XC40 og XC60, og totalt endte Volvo opp med 1.546 registrerte nybiler. Det var nok til å holde Toyota bak seg med 186 registreringer, men trøsten for det japanske merket er at de hadde den mest populære bilen. Peugeot endte på 3. plass i februar med 833 biler, mens BMW på 4. plass fikk registrert 793 biler.

- Annonse -

Tesla, det eneste merket som kun selger elbiler blant de 20 mest populære i februar, var helt nede på 13. plass med kun 345 registrerte nybiler i februar.

Toyota misset altså topplassen blant merkene, men kan skryte på seg at de hadde Norges mest foretrukne nybil i Rav4. Den modellen var også den mest populære i januar, og bilen som også kommer som ladbar hybrid ble registrert 749 ganger i forrige måned, viser OFV-tallene.

Nummer to var Volvo XC40 med 686 registreringer, mens den første rene elbilmodellen kom på 3. plass ‒ Audi e-tron med 618 eksemplarer.

Videre fulgte Volvo XC60 med 518 biler, Peugeot 2008 med 459, Polestar 2 med 422, Nissan Leaf med 394, Tesla Model 3 med 334, Hyundai Kona med 332 og den 10. mest populære var Kia Niro med 268 nyregistrerte modeller.

- Annonse -

Totalt etter to måneder topper Toyota med 2.678 biler, tett fulgt av Volvo med 2.606 registreringer. Deretter er det et lite gap til resten, hvor BMW følger nærmest med 1.866, Peugeot med 1.608 og Audi med 1.488 registreringer.

For modellene topper Rav4 etter to måneder med 1.561 biler, fulgt e-tron med 1.352, XC40 med 1.214, 2008 med 957, Polestar 2 med 865, XC60 med 803, Leaf med 728, Mercedes EQC med 624, BMW X1 med 557 og på 10. plass Niro med 549 nyregistrerte biler.

Totalt gikk nybilsalget opp med 3,3 prosent i februar i forhold til samme måned i fjor, og det ble registrert 10.687 nye biler. Av disse var 5.074 nullutslippsbiler, og dermed var elbilen under 50 prosent i forrige måned. Det ga også en nedgang på -1,4 prosent i forhold til elbilsalget i februar 2020. Det ble dog bruktimportert 632 elbiler, og det er en oppgang på hele 90,4 prosent. Så totalt kom det flere nye elbiler på norske veier i februar enn det gjorde i februar 2020, mer eksakt totalt 5.706 nye elbiler i forrige måned.

Den store vinneren i februar var ladbare hybrider, som jo stadig får lengre elektrisk rekkevidde og på den måten kan kjøres som en ren elbil. Rav4 kommer også i en slik utgave, og her er den elektriske rekkevidden opplyst til 75 kilometer.

Totalt endte nybilsalget i februar med 3.378 registrerte ladehybrider, opp hele 76,9 prosent fra februar 2020. Så langt i år har salget av ladbare hybrider økt med 63,3 prosent, og det har kommet 6.251 ladehybrider på norske veier i 2021.

Biler med kun forbrenningsmotor synger nå på siste vers, og de med kun bensinmotor hadde en markedsandel på 5,9 prosent i februar og de rene dieselbilene endte opp med 6,8 prosent av det totale salget.

Totalt ble det registrert 1.363 nye biler med kun forbrenningsmotor i februar, og disse endte dermed opp med en markedsandel på 12,7 prosent.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her