Annonse
Hjem Nyheter Volvo stenger fabrikker grunnet korona

Volvo stenger fabrikker grunnet korona

Volvo følger flere andre store bilprodusenter og stenger ned flere av sine fabrikker.

Det svenske personbilmerket sier at korona-pandemien nå påvirker de på flere måter, både når det kommer til et svekket marked, en risiko for problemer i produksjonsleddene og ikke minst bekymringer når det kommer til de ansatte.

Volvo Cars sier at de først og fremst tenker på de ansattes helse, og at de allerede har tatt forholdsregler og innført restriksjoner rundt reiser.

Fra nå av utvider de dette til å stenge ned fabrikker og innføre hjemmekontor og reduserte arbeidstider. Mange blir permittert.

Den belgiske fabrikken skal stenges fram til 5. april, mens de svenske og den nordamerikanske skal holde stengt til 14. april.

Saken fortsetter under Annonsen

Svenskene er den siste av de store europeiske bilprodusentene som stenger ned fabrikkene sine i et forsøk på å redusere korona-spredning.

Volvo har allerede stengt og gjenåpnet sine fabrikker i Kina, hvor korona-smitten hadde sitt utspring. Kinesiske myndigheter varslet WHO om flere uvanlig smittesaker i byen Wuhan på nyttårsaften, og innførte de kommende månedene stadig strengere restriksjoner for å hindre utbredt smitte.

Volvo stengte ned sine fire fabrikker i Kina, men disse er allerede åpne igjen og vil snart gå inn i normal produksjon.

‒ Våre primære bekymringer er helsen til våre ansatte og framtiden for selskapet, sier Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars.

‒ Ved hjelp av verdifulle støtteprogrammer som er satt i verk av myndighetene, har vi vært i stand til å handle raskt.

Fabrikkene som nå stenges ned er Torslanda, Skövde og Olofström i Sverige, Gent i Belgia og South Carolina i USA.

Også hovedkontoret i Göteborg og kontorfasiliteter i Gent stenges delvis, og totalt er rundt 25.000 personer berørt av korona-tiltakene til Volvo Cars.

Også AB Volvo som produserer tunge kjøretøy innfører tiltak, og permitterer rundt 20.000 personer. All svensk produksjon stanses, og de har allerede stanset produksjon på anleggene i Frankrike og Belgia.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,125FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker