Annonse
HjemElbilerStartet leveringene av Tesla Model Y

Startet leveringene av Tesla Model Y

Leveringene av den fjerde Tesla-modellen startet mandag.

Det har vært en lang vei til Model Y for Tesla, men når det først løsnet har det gått unna fra de annonserte produksjon til utlevering av de første bilene i USA.

Allerede tilbake i 2013 søkte Tesla om varemerket «Model Y», men først i 2019 ble den formelt annonsert. Da var planen at den skulle i produksjon året etter.

Og Tesla holdt den planen.

Saken fortsetter under Annonsen

I januar i år ble det opplyst at Model Y allerede var i produksjon på fabrikken i Freemont, og at leveringene skulle starte allerede første kvartal.

Den lovnaden har de holdt.

Mandag annonserte merket at de har startet leveringene av Model Y, og det gjorde de med denne videosnutten:

Også her i Europa har salget startet, men litt avhengig av som skjer nå som det er erklært en pandemi over hele verden kan nok ikke norske kunder forvente seg denne før i begynnelsen av 2022.

Det er nemlig meningen at de europeiske utgavene skal produseres i Giga Berlin, mens den kinesiske utgaven skal settes sammen i Giga Shanghai.

Tesla venter fortsatt på den endelige godkjenningen for å starte bygging av fabrikken i Tyskland, men om alt går som de håper skal produksjonen av Model Y starte der en gang neste år.

Model Y er en litt mindre og rimeligere bil enn Model X, akkurat som Model 3 er for Model S.

Bilen er designmessig en slags kombinasjon av Model 3 og Model X, og er 4,77 meter lang, 1,85 meter bred og 1,60 meter høy.

Til sammenligning er Model 3 4,69 meter lang, 1,85 meter bred og 1,44 meter høy, mens Model X er 5,03 meter lang, 2,07 meter bred og 1,62 meter høy.

Per nå er det kun mulig å bestille Model Y som firehjulstrekk, hvor versjonen Long Range som starter på 521.242 kroner har en oppgitt rekkevidde på 505 kilometer. Denne har en toppfart på 217 km/t, og klarer 0-100 km/t på 5,1 sekunder.

Som vanlig når det kommer til Tesla så byr de på ytelsesversjon som er ganske så mye kjappere.

Model Y Performance starter på 561.242 kroner, og skyter opp til 100 km/t på raske 3,7 sekunder. Toppfarten for denne versjonen er på 241 km/t, men de ekstra kreftene går utover rekkevidden. Performance-versjonen har en oppgitt rekkevidde på 480 kilometer.

Begge to versjonen åpner for ladehastigheter opp til 145 kW.

Det kommer også RWD- og Standard Range-versjoner, men fra start av handler det altså om de to med AWD.

Her er flere bilder av Tesla fjerde modell på markedet, Model Y:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse