Annonse
Hjem Elbiler Startet leveringene av Tesla Model Y

Startet leveringene av Tesla Model Y

Leveringene av den fjerde Tesla-modellen startet mandag.

Det har vært en lang vei til Model Y for Tesla, men når det først løsnet har det gått unna fra de annonserte produksjon til utlevering av de første bilene i USA.

Allerede tilbake i 2013 søkte Tesla om varemerket «Model Y», men først i 2019 ble den formelt annonsert. Da var planen at den skulle i produksjon året etter.

Og Tesla holdt den planen.

I januar i år ble det opplyst at Model Y allerede var i produksjon på fabrikken i Freemont, og at leveringene skulle starte allerede første kvartal.

Saken fortsetter under Annonsen

Den lovnaden har de holdt.

Mandag annonserte merket at de har startet leveringene av Model Y, og det gjorde de med denne videosnutten:

Også her i Europa har salget startet, men litt avhengig av som skjer nå som det er erklært en pandemi over hele verden kan nok ikke norske kunder forvente seg denne før i begynnelsen av 2022.

Det er nemlig meningen at de europeiske utgavene skal produseres i Giga Berlin, mens den kinesiske utgaven skal settes sammen i Giga Shanghai.

Tesla venter fortsatt på den endelige godkjenningen for å starte bygging av fabrikken i Tyskland, men om alt går som de håper skal produksjonen av Model Y starte der en gang neste år.

Model Y er en litt mindre og rimeligere bil enn Model X, akkurat som Model 3 er for Model S.

Bilen er designmessig en slags kombinasjon av Model 3 og Model X, og er 4,77 meter lang, 1,85 meter bred og 1,60 meter høy.

Til sammenligning er Model 3 4,69 meter lang, 1,85 meter bred og 1,44 meter høy, mens Model X er 5,03 meter lang, 2,07 meter bred og 1,62 meter høy.

Per nå er det kun mulig å bestille Model Y som firehjulstrekk, hvor versjonen Long Range som starter på 521.242 kroner har en oppgitt rekkevidde på 505 kilometer. Denne har en toppfart på 217 km/t, og klarer 0-100 km/t på 5,1 sekunder.

Som vanlig når det kommer til Tesla så byr de på ytelsesversjon som er ganske så mye kjappere.

Model Y Performance starter på 561.242 kroner, og skyter opp til 100 km/t på raske 3,7 sekunder. Toppfarten for denne versjonen er på 241 km/t, men de ekstra kreftene går utover rekkevidden. Performance-versjonen har en oppgitt rekkevidde på 480 kilometer.

Begge to versjonen åpner for ladehastigheter opp til 145 kW.

Det kommer også RWD- og Standard Range-versjoner, men fra start av handler det altså om de to med AWD.

Her er flere bilder av Tesla fjerde modell på markedet, Model Y:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,884FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker