Annonse
Hjem Nyheter Verdens villeste «redningsbil»

Verdens villeste «redningsbil»

Brabus har satt sammen en helt vill firehjulstrekker som er perfekt for nordmenn som skal til vinterhytta. Og for å redde de som har satt seg fast i snøen ‒ både biler og mennesker.

Brabus, disse tyske tunerne, har kastet seg over en i utgangspunktet vill terrengkonge ‒ Mercedes-AMG G 63.

Men Brabus var ikke interessert i en vanlig terrengbil, nei, de ville ha en pickup.  Og det er lettere sagt enn gjort, det er nå ganske sikkert.

Brabus har altså funnet fram vinkelsliperen og sveiseapparatet, og gjort AMG G 63 om til en pickup kalt Brabus 800 Adventure XLP.

For å få denne med stort nok lasteplan bak har tyskerne måtte forlenge bilen, og den har vokst med solide 68,9 centimeter i forhold til originalen. Totalt måler en Brabus Adventure XLP 5,31 meter, og har dermed fått en seng som er stor nok til å huse en diger og livreddende drone.

Saken fortsetter under Annonsen

Widestar-settet som den er utstyrt med gjør også at den har est ut i sidene, og er 11,6 cm bredere enn produksjonsmodellen.

På bildene som du kan se mange av helt nederst i saken ser du at det er en stor drone sammen med den voldsomme pickupen, og denne kommer fra det tyske selskapet Wingcopter og er virkelig en smart greie.

Dronen kan nå hastigheter opp i formidable 240 km/t, og har rekkevidde nok til å fly 120 kilometer. Den kan bære med seg utstyr med en totalvekt på 6 kilo, og er autonom. Wingcopter er designet for å bringe mat, utstyr og medisiner til skadde folk, og kan også frakte utstyr til redningspersonell.

På norske vinterfjell kan altså en Brabus Adventure XLP og Wingcopter tråkke til der andre må gi opp, og bør være den ultimate redningsmaskinen når snøstormen herjer og noen ikke har fulgt rådet med å snu i tide.

Nevnte vi at det er mulig å få bilen med en vinsj som trekker 4,5 tonn? For ja, det er mulig.

Bøttevis av muskler

De som kjenner Brabus vet at de bygger om sterke biler til ultrasterke versjoner, og dette inkluderer både motor og andre deler.

På AMG G 63 har de for eksempel hevet bilen så mye at bakkeklaringen er på utrolige 49 centimeter, og bygd om det meste som er mulig å bygge om for å gjøre den lettest og sterkest mulig.

Under panseret på en AMG G63 sitter det en 4-liters V8 turbomotor, og denne har også fått kjørt seg hos Brabus. De har tunet denne opp til 800 hk (derav navnet), med et dreiemoment på ville 1.000 Nm.

Lynrask pickup

Kreftene gjør den nesten til en sportsbil også.

For 0-100 km/t gjøre unna på raske 4,8 sekunder, mens de åtte trinnene i automatkassen gir den en toppfart på 210 km/t.

Denne har Brabus elektronisk begrenset ettersom pickupen jo er utstyrt med terrengdekk.

Disse har den voksne profilen 325/55 R 22, så vi snakker om noen digre sko.

Røverkjøp

Den totale pakken koster ‒ faktisk hele skjorta og litt til.

Brabus 800 Adventure XLP «First Edition» nærmere seg raskt 6 millioner kroner før avgifter, mens den versjonen som er avbildet på bildene under med drone-dekket ligger på rundt 7 millioner.

De byr også på en Brabus 700 Adventure XLP (700 hk) som er rene røverkjøpet, for denne starter «kun» på rundt 4 millioner kroner.

Og nei, da er ikke dronen inkludert.

Her er flere bilder av verdens villeste redningsbil:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,124FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker