Annonse
Hjem Nyheter «Verdens raskeste» flekket tenner

«Verdens raskeste» flekket tenner

Jaguar har på ny luftet verdens raskeste serieproduserte firedørs sedan på Nürburgring Nordschleife, og resultatet er ny rekord. Se video!

En Jaguar XE er i utgangspunktet en ganske så sportslig bil, med firehjulsdrift og 300 hestekrefter som skyver den fra 0 til 100 km/t på 5,4 sekunder.

Men legges SV Project 8 til modellnavnet snakker vi om helt andre tall.

SV er benevnelsen som Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (forkortet SVO) bruker på sine biler, noe som rett og slett betyr at dette er modeller som er tungt tunet og stiller i en annen divisjon.

En av bilene som har fått SVO-behandlingen er altså XE, og denne har blitt forvandlet til en skikkelig kruttønne.

Saken fortsetter under Annonsen

Den har fått en V8 på 5-liter som har 600 hestekrefter, og dreiemomentet er ikke noe dårligere ‒ 700 Nm.

Pakken gjør at Jaguar XE SV Project 8 klarer 0-100 km/t på 3,7 sekunder, mens toppfarten er satt til 200 mph ‒ 322 km/t.

Allerede i 2017 luftet Jaguar dette råskinnet på verdens mest krevende racerbane, Nordschleife på Nürburgring. Bilen føk rundt den 20,6 kilometer lange banen på 7:21,23 minutter, ny rekord for serieproduserte firedørs sedaner.

I fjor tok de også bilen med til en annen svært så berømt bane, Laguna Seca i USA. Også der satte den ny rekord, og bekreftet altså at den faktisk er den raskeste i sin klasse.

I år har Nürburgring gjort om på rekordstrekket, som nå måler den fulle banen på 20,8 kilometer. Det er dette strekket som er den nye offisielle standarden, og de som gjerne vil kalle seg «verdens raskeste» må altså klokkes rundt strekningen.

Jaguar vil jo gjerne at XE SV Project 8 beholder tittelen, så de har nå besøkt Tyskland med nullstilte stoppeklokker.

Og med splitter nye Michelin Pilot Sport Cup 2 R-dekk gikk det unna så det holdt, og bilen ble klokket inn til 7:18,361 ‒ 2,9 sekund raskere enn rekorden fra 2017.

Men de kjørte selvsagt også strekket på 20,8 kilometer, og den nye offisielle referansetiden lyder på 7:23,164 minutter.

Du vil selvsagt oppleve rekordtiden også, så her er om bord-videoen signert verdens raskeste serieprodusert sedan ‒ Jaguar XE SV Project 8:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker