Annonse
Hjem Nyheter Audis første kompakte crossover

Audis første kompakte crossover

Audi har nå klar en ny coupéaktig SUV, og denne gang har de kastet seg over den nestminste i Q-familien.

Skal man ha en SUV fra merket med de fire ringene må man over til Q-serien. Den starter med den kompakte Q2, og øverst i nummerkjeden finner vi den noe coupéaktige Q8.

Men Audi har også noen modeller med benevnelsen Sportback etter selve modellnavnet, utgaver som har mer coupélignende trekk.

Kombinerer man SUV og coupé kalles det ofte en crossover, og nå presenterer Audi sin aller mest kompakte slike.

En Q3 Sportback skal altså se hakket mer sportslig ut enn standardversjonen.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette har ført til flere kontraster og mer markerte trekk, og nye designelementer skal framheve at dette er en sportslig crossover. Den har også vokst drøye 4 centimeter i lengden i forhold til søstermodellen, og er på toppen av dette er den også nærmere 3 centimeter lavere enn originalen.

Q3 Sportback er 4,50 meter lang, 1,84 meter bred og 1,56 meter høy, men akselavstanden er på 2,68 meter.

Coupéformen bak gjør også sitt til at taket faller ned i takspoileren og inn i D-stolpen, og resultatet blir slikt.

Men den kan selvsagt ikke bare være mer sportslig i utseende, så Audi har også gitt den progressiv styring som blir mer direkte jo mer rattet dreies samt et sportsunderstell.

Foreløpig er det kun to motoralternativer klare, men Audi har også meldt flere drivlinjer (deriblant en mildhybrid) etter lansering.

Den sterkeste av de to som er klare er bensinversjonen 2.0 TSFI som kommer med 230 hestekrefter, mens de også tilbyr en 2.0-liters diesel med 150 hk.

Ettersom Audi har dratt ut lengden noen centimeter er også bagasjerommet omtrent det samme som på Q3, og det er også mulig å skyve baksetene fram og tilbake 13 centimeter i lengderetningen for å justere på plassen. Bagasjerommet er oppgitt til 530 liter, og kan utvides til 1.400 liter ved å slå ned seteryggene bak (1.525 liter hos Q3).

Den nye modellversjonen får ellers den samme teknologien og utstyret som 2. generasjonen av Q3 som kom sent i fjor, og det betyr blant annet MMI-systemet og flere førerassistenter.

Den nye Q3 Sportback kommer i løpet av året, og prisene er fortsatt ikke klare.

Her er flere bilder:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,614FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker