Annonse
Hjem Elbiler Cupra pirrer med elbil

Cupra pirrer med elbil

Seats mer sportslige merke har på gang en elektrisk crossover.

Seat er godt i gang med satsingen på elbiler, og har blant annet vist fram den lovende el-Born som er utviklet på Volkswagens MEB-plattform samt den lille bybilen Mii electric.

Cupra har på sin side holdt seg unna den elektriske satsingen, og har heller vist fram sprekere versjoner av Seat-modeller ‒ som Leon Cupra R og Cupra Ateca.

Men nå tar også de steget over i den elektriske alderen, og pirrer med en helt ny elbilmodell.

De holder foreløpig kortene tett til brystet, og har kun vist fram et ganske fordekt bilde av bakparten og en kort videosnutt av frontpartiet.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen blir en 4-dørs crossover av ikke overraskende en SUV og en coupé, og ettersom dette er Cupra kan vi forvente noe litt mer sprekt enn for eksempel den kommende el-Born.

Selv om det ikke er bekreftet detaljer rundt det kommende konseptet kommer den nok til å slektes på el-Born i designet, og den skal etter alle solemerker også settes sammen på MEB-plattformen.

Slik ser bakpartiet ut:

Som vi kan se har den fått disse moderne linjene som vi har sett i de siste årene, og i og med at lysrekken strekker seg over hele bakenden kan den faktisk minne om en T-logo som i Tesla. Men det er altså en lysende Cupra-logo.

Man ser helt klart at dette er en SUV, og den ser vitterlig sportslig ut også.

Fronten kan minne litt om el-Born, men panseret ligger flatere og den har fått en markant spoiler under.

Seat sier at de vil vise fram dette konseptet under bilutstillingen i Frankfurt i september, men nevner ingenting om når den eventuelt skal gå inn i produksjonen.

Cupra planlegger flere egne modeller, og har blant annet på gang en ladbar hybrid kalt Cupra Formentor som skal lansere neste år.

De bygger også en elektrisk racerbil kalt Cupra e-Racer, verdens første helelektrisk touring car som kommer med opp til 680 hestekrefter.

Så sterk blir selvsagt ikke det nye crossover-konseptet, men den kommer altså til å bli ganske så mye mer sportslig enn for eksempel Seat el-Born.

Her er den korte videoen de har publisert:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,614FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker