Annonse
HjemNyheterVerdens mest populære pickup med 775 hk

Verdens mest populære pickup med 775 hk

En Ford F-150 har vanligvis ingenting å stille opp med mot verdens sterkeste serieprodusert pickup, den fryktede Ram TRX. Men det har Hennessey gjort noe med.

Ram TRX. Bare navnet bør skremme alle og enhver. For dette er en forkortelse av T-Rex, som igjen er en forkortelse av Tyrannosaurus rex ‒ kanskje det aller mest fryktete rovdyret som har regjert planeten.

Da Ram, hjemmehørende i den store Stellantis-gruppen, startet prosjektet med TRX, var målet ganske så enkelt. De skulle lage den sterkeste pickupen som det er mulig å få med fabrikks-spesifikasjoner.

For å klare det lånte de like godt en av verstingmotorene fra konsernkamerat Dodge, de berømte Hemi-motorene. Mer bestemt sitter det en 6.2-liters Hemi V8 under panseret som yter mer enn 700 hk, og dette pickup-beistet klarer 0-100 km/t på 4,6 sekunder.

Verdens mest populære pickup og en av verdens aller mest solgte biler, Ford F-150, har stakkar ingenting å stille opp med mot den sinte dinosauren på fire hjul.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne er det mulig med å få med 5-liters V8, og da når F-150 akkurat 400 hk. Det er selvsagt mer enn nok for å få hvilken som jobb gjort, men bare ikke den som Hennessey Performance Engineering (HPE) bryr seg om.

Disse gærningene fra Texas elsker hestekrefter, og de har faktisk også kastet seg over TRX. Det har resultert i verdens sterkeste pickup, for Hennessey Mammoth 1000 TRX kan skilte med vanvittige 1.012 hk og 1.314 Nm.

Denne TRX-utgaven klarer 0-100 km/t på sportsbilspisende 3,3 sekunder, og var det noe forskere som hevdet at T-Rex egentlig var ganske så treg av seg? Ikke denne, iallfall.

Men F-150 er tross alt den aller mest populære pickupen, og HPE og F-150-entusiastene har irritert seg over at Ram TRX faktisk er så veldig mye sterkere enn denne.

Og de har gjort noe med det.

De har nesten doblet antall hestekrefter i V8’eren, fra 400 til 775 hk. Altså opp 375 hk.

Resultatet er altså et beist som heter Hennessey Venom 775 F-150, som også har fått ytre oppgraderinger som nye og røffere støtfangere, LED-lys og nye hjul (dekkene er 35 tommer!).

Og resultatet er at selv klodens tøffeste må bite i støvet.

‒ Våre dedikerte Ford-kunder har ivret etter en «TRX-killer» helt siden Ram avduket bilen, sier John Hennessey, grunnlegger og administrerende direktør.

‒ Ingeniørene våre har levert mer hestekrefter, mer dreiemoment og mer kapasitet ‒ jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Vår nye Venom 775 F-150 er raskere og lettere enn en fabrikks-TRX, og ordrebøkene våre fylles raskt med F-150-fans som er fast bestemt på å få overtaket.

Disse må være kjappe, for HPE skal kun lage 100 eksemplarer av dette dyret.

Så hvor rask er 775 F-150?

Jo, 0-100 km/t går unna på eksakt 4 sekunder, mens kvartmila (402 meter) fyker unna på kun 12 sekunder. Da har bilen en toppfart på 188 km/t.

Dermed er jobben gjort for HPE, og F-150-folket har fått nye skryterettigheter.

Her er bilder av bilen som spiser en T-Rex til frokost, Venom 775 F-150:

Les også:

1 kommentar

  1. Ja .. Men, hennessey TRX spiser jo F150 hennessey til frokost så da er det vel ikke så bra allikevel…..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse