Annonse
Hjem Elbiler Ventet to år på elbilen fra Mercedes

Ventet to år på elbilen fra Mercedes

To år etter at han reserverte en Mercedes EQC kunne Jan Erik Vestby som en av de første i Norge sette seg bak rattet på sin nye elbil.

Det tar tid å utvikle en ny modell, det kan mang en bilprodusent skrive under på.

En av disse er Mercedes, som allerede i 2016 presenterte konseptet EQC under Paris Motor Show. Da hadde de allerede utviklet bilen i rundt ett år.

I 2017 gjorde de som blant annet Audi og Jaguar også hadde gjort med sine kommende elbiler, nemlig å åpne opp for reserveringen i Norge. Den gang trodde nok noen at EQC skulle komme året etter.

Flere tusen nordmenn lot seg begeistre av den elektriske varianten av GLC, og reserverte sine biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det ble raskt klart at bilen ikke ville komme i 2018, men i 2019, så de måtte bare smøre seg med tålmodighet ‒ noe jo norske elbilkunder begynner å få god erfaring med.

Nå er ventetiden over for de første som satte seg på listen, og torsdag ble de aller første EQC-bilene levert ut til kundene.

En av de første var Jan Erik Vestby, som fikk utlevert bilen sin hos Bertel O. Steen Ullevål i Oslo.

– Dette er som julekvelden for meg og min familie. Ganske nøyaktig to år etter at jeg kastet meg over reservasjonslisten mens jeg hadde litt tid mellom to pasienter, kjører jeg hjem med en splitter ny EQC 400 med AMG optikk. Det er gøy. Og i helgen går turen til fjellet, sier en smilende Vestby.

Forhandleren nesten rett over gata til landslagsarenaen i fotball slo virkelig på stortromma, og markerte det historiske øyeblikket med å heise en EQC 60 meters til værs. Heldigvis kom den «svevende» ned også.

– EQC er den første modellen ut i EQ-serien som markerer en ny æra for Mercedes-Benz. Vi er svært glade for at vi nå kan tilby en stor, helelektrisk bil i kjent Mercedes-Benz-kvalitet til våre kunder, sier Torgeir Stadheim, daglig leder hos Bertel O. Steen Ullevål.

Alle de store tyske bilprodusentene vrir nå satsingen over på elbiler, og dette inkluderer Volkswagen, Audi, Porsche og BMW.

Mercedes skal satse over 100 milliarder kroner på sin nye EQ-serie, hvor EQC er modellen som hører hjemme i den tradisjonelle C-klassen.

Planen er at stjernemerket skal ha 10 helelektriske modeller på plass innen utgangen av 2022, og om avgiftsfritakene fortsatt består kan vi forvente at Norge også blir prioritert i tiden framover.

Selv om Vestby og noen andre fikk levert sine EQC-biler i forrige uke, må de aller fleste smøre seg med nok en dose tålmodighet ‒ til tross for at Norge altså blir prioritert.

– Lanseringen av EQC er uten tvil vår viktigste i 2019. Vi forventer å kunne levere ut rundt 200 EQC i løpet av året, før takten øker etter nyttår. Norge er sikret god tilgang på denne bilen, noe som er gode nyheter for kundene som har bestilt EQC, eller vurderer å skrive kontrakt, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen.

Vi gratulerer Vestby med ny bil, og håper turen til fjellet gikk helt etter planen.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker