Varebilen som vil være en rallybil

En kulere Ford Transit enn dette skal du lete lenge etter.


Det er absolutt ingen grunn til at «håndverker»-biler trenger å være kjedelig. Heller tvert om, det er all grunn til at disse også bør se litt spreke ut. For tenkt deg for en PR en racerbillignende Transit ville gitt, både ute i gatene og via bilder på sosiale medier.

Det er muligens også tanken bak det walisiske selskapet MS-RT, som har kastet seg over Ford Transit-modellene.

I 2018 viste de fram det første resultatet, en motorsport-inspirert varebil kalt MS-RT Transit Custom. Det ble raskt klart at de hadde truffet en nerve i markedet, for den ble hyllet verden over.

Så de ga gass, og året etter kunne de vise fram nok en ny nakkevrenger basert på Transit Connect. Da hadde allerede antall ansatte steget til over 40, så ordrene veltet åpenbart inn.

Nå har de klar en ny spesialutgave av spesialutgaven, en utgave kalt MS-RT R120.

Denne feirer også at vi er på full fart inn i julemåneden, for nå har de gått for fargen Frozen White med dekorative røde striper og elementer rundt om på bilen.

Ja, den ser nesten ut som en bil selveste julenissen kunne brukt når han skal levere sine gaver:

Den nye utgaven er basert på Transit Connect Panel som enten 2- eller 3-seters med både kort og lang akselavstand, og er rallyinspirert så det holder.

Både stylingen og teknologien er inspirert av den som Fords rallyteam bruke, og det ser man ikke minst på de rallyinspirerte hjulene.

Innvendig har MS-RT-behandlingen ført til skinnseter med røde sømmer og et sportsratt i karbon ‒ selvsagt med en rød senterlinje på plass.

Også denne spesialversjonen byr på eksosanlegget fra MS-RT med fire svarte stusser, det er svarte speilkapper, bi-xenon frontlykter, Ford Pass Connect, cruisekontroll, trådløs ladeplate, et bakkamera og skyvedører.

En morsom ting MS-RT byr på er Maxhaust-systemet, som bruker app-basert teknologi for å levere eksosanlegglyd gjennom bilens integrerte høyttalere. Dermed bør lyden matche det sportslige ytre.

Tunerne har også fått tommelen opp av Ford, så disse bilene byr også på den vanlige Ford-garantien.

Men det er et problem. Et stort ett.

Nei, ikke prisen, for den lyder på 26.000 pund i Storbritannia, rundt 300.000 norske kroner. Ikke veldig ille.

Problemet er at MS-RT kun skal lage noen få biler, og de er allerede øremerket noen spesielle markeder. 30 skal selges i Storbritannia og seks i Nord-Irland, og det er det.

Så ikke bare blir den kul som få, den blir også eksklusiv som få.

Akkurat slik spesielle biler som vekker oppsikt bør være.

Og neste gang du ser den er kanskje på en post i sosiale medier?

Les også:

Les mer om:

Nyheter