Annonse
HjemNyheterMå tilbakekalle 7 millioner biler

Må tilbakekalle 7 millioner biler

Kollisjonspute-skandalen avdekt for seks år siden ruller videre, og nå blir General Motors (GM) tvunget til å tilbakekalle 7 millioner biler.

Man skal helst vite hva man gjør om man ønsker å bli en stor leverandør av sikkerhetsutstyr. Det gjorde dessverre ikke Takata.

Dette japanske selskapet hadde blitt en gigant i kollisjonspute-segmentet, og helt på toppen ‒ i 2014 ‒ er det sagt at hver femte bil som ble produsert hadde en airbag fra Takata.

Men på samme tid begynte det å tikke inn illevarslende meldinger om at kollisjonsputene ikke fungert slik de skulle, og det var spesielt et problem med ventilen som skal blåse opp putene under en kollisjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Det ble raskt klart at dette var et dødelig seriøst problem, og til nå er det rapport godt over 20 dødsfall knyttet direkte til defekte kollisjonsputer fra Takata.

En plass rundt 100 millioner biler er også tilbakekalt fra 19 forskjellige merker, og nå må også GM tilbakekalle biler de tidligere ikke har villet gjøre.

Den amerikanske produsenten har hevdet at rundt 6 millioner biler ikke har de samme kollisjonsputene fra Takata som det er funnet feil på, og at det dermed ikke er behov for å bytte ut disse.

Den amerikanske transportmyndigheten (NHTSA) er ikke enige, og kom mandag med beskjed om at 5,9 millioner biler produsert mellom 2007 og 2014 må inn. GM sier til nyhetsbyrået Reuters at de må tilbakekalle rundt 7 millioner bilen globalt.

Produsenten sier i en uttalelse at sikkerhet og tillit er hovedfokus for alt de gjør, men at en «tilbakekalling av disse bilene ikke er berettiget basert på den faktiske og vitenskapelige dokumentasjonen». Men selv om de er uenige, vil de overholde NHTSA’s beslutning.

Dermed vil de begynne med den svære tilbakekallingen, som inkluderer biler som Cadillac Escalade, Chevrolet Silverado, Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, GMC Sierra og GMC Yukon.

Den gedigne tilbakekallingen blir også svært kostbart, og GM stipulerer utgiftene rundt dette til rundt 11 milliarder kroner.

Kollisjonspute-produsenten Takata ble slått konkurs i 2018.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse