Annonse
HjemNyheterHer skjuler det seg en ny superbil

Her skjuler det seg en ny superbil

HPH, High-Performance Hybrid, er visstnok det neste store for superbilprodusenter.

Som de aller fleste nå bør ha fått med seg, det er elektrifisering som gjelder i bilindustrien. Dette er et samlebegrep for biler som også har elektriske motorer, slik som både hybrider og rene elbiler.

For superbilprodusenter er dette godt nytt, for elektrifiseringen gir superbilene nye krefter og ikke minst skremmende ytelser.

McLaren er en superbilprodusent som er godt kjent med dette, både gjennom formel 1 og sine tidligere hyperbiler. For eksempel hybriden McLaren P1 som kom i 2012 og den ganske så ferske Speedtail, tidenes raskeste serieproduserte McLaren. Dette er en såkalt Hyper-GT, og har en toppfart på uvirkelige 403 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

Alt dette baner vei for noe helt nytt, HPH. En slik bil som en helt ny modell som kommer til neste år er.

‒ Hvert element i Artura er helt nytt ‒ fra plattformarkitekturen og alle deler av High-Performance Hybrid-drivlinjen til det ytre karosseriet, interiøret og det nyeste kjøregrensesnittet, sier Mike Flewitt, administrerende direktør i McLaren.

‒ Den nyter godt av erfaringer fra flere tiår innen banebrytende super-lette racerbiler og bilbilteknologier, slik at vi bringer all vår ekspertise innen elektrifisering til superbilklassen.

Det er ikke så mye som er kjent rundt Artura, men McLaren sier iallfall at den kommer med en helt ny og kompakt V6-motor som kombineres med en elmotor i et HPH-drivverk.

Artura henter alle de gode tingene fra V8-motoren, men nyter også godt av et bedre dreiemomentrespons under lave turtall som en mindre V6 står for.

Den nye superbilen fungerer også som en ekte ladbar hybrid, så det blir mulig å bruke den med kun elektrisk kraft i hverdagen.

Og vi kan regne med at den blir superlett, for den helt nye plattformen McLaren har satt sammen fokuserer selvsagt også på dette området. Hjertet i Artura heter McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), noe som bør love godt.

Hva dette vil ha for ytelsene vet vi altså ikke, for som de to bildene McLaren har sluppet viser holder britene kortene fortsatt til brystet.

Men en HPH-bil baner altså vei for morgendagens superbiler, så McLaren bør helst innfri med den nye superbilen kalt Artura.

Vi er iallfall spente på hva som skjuler seg her.

Les også:

1 kommentar

  1. Blir over og ut med hybridbiler da det blir like dyrt som å eie en bensin og disel bil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse