Annonse
HjemElbilerTidenes elbil-konsept intervjuet designsjefen

Tidenes elbil-konsept intervjuet designsjefen

Dette er både snålt og kult. Peugeot e-Legend, kanskje tidenes elbil-konsept, har intervjuet Peugeots designsjef. Ja, bilen stiller selv spørsmålene. Se selv.

Det er ikke noe nytt at bilprodusentene viser fram framtidskonsepter med teknologi de ser for seg kanskje 10-15 år fram i tid, og Peugeot er selvsagt blant de som liker å vise seg fram på denne måten.

Men det de gjorde i fjor toppet det meste.

De ville nok en gang vise en framtidsbil, og denne elektriske doningen hadde en rekkevidde på 600 kilometer, kjørte av seg selv og hadde en motor med 455 hestekrefter.

Saken fortsetter under Annonsen

Den var selvsagt full av teknologi, og utstyrt med kunstig intelligens (AI) som fungerte som en personlig assistent.

Alt dette er imponerende greier, men det finnes nå så mange eksempler på slike biler at den neppe ville blitt en nettsensasjon.

Men det ble den.

Grunnen er åpenbar når du ser den:

For Peugeot hadde gjort noen usedvanlig kult, og smart.

De brukte den stilrene klassikere 504 Coupé introdusert i 1969 som mal da de designet e-Legend, og smeltet dermed sammen fortiden og framtiden på en helt fantastisk måte.

Som sagt har produsentene sjelden planer om å sette slike framtidsvisjoner i produksjon, og det var også tilfelle med e-Legend.

Men sosiale medier tok altså fyr etter at Peugeot viste den fram, og det franske nettstedet AutoNews opprettet like godt en underskriftkampanje for å få e-Legend inn i produksjon.

Sjefen selv, Jean-Phillippe Imparato, lot seg ikke be to ganger, og la ut denne Twitter-meldingen:

Nå klarte den dessverre aldri å nå en halv million underskrifter, men den bikket iallfall 60.000.

Hjemme i Norge tok det også fyr på Peugeot Norges kontorer, og importøren bestilte sporenstreks 3.000 e-Legend. Sånn bare for sikkerhets skyld.

Og selv om Peugeot også i ettertid har vist fram det som er en av tidenes flotteste elbil-konsepter, så er det fortsatt ingen signaler om at de faktisk vurderer å sette den i produksjon. Ja, det er trist.

En liten trøst er at vi har bilder av den, så sjekk ut denne bildeserien før vi går over til noen ganske så snålt ‒ og kult. Nemlig intervjuet bilen selv sto for.

Peugeot e-Legend viser altså hvordan framtiden kan komme til å bli, og akkurat det lurer til og med e-Legend selv på.

Bilen har fått eksklusivt besøk av Peugeots designsjef Gilles Vidal, og temaet er hvordan framtidens kjøreopplevelser blir.

Her blir Vidal spurt ut om kunstig intelligens og andre teknologier som kommer i framtiden, og e-Legend gjør jaggu jobben bedre enn mange «ekte» journalister.

For her er det faktisk mange interessante spørsmål, og dertil svar.

Så her har du et av de merkeligste intervjuene noen ganger gjennomført:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse