Annonse
HjemElbilerHmmm, hva er dette?

Hmmm, hva er dette?

Porsche har muligens funnet seg en ny pengesterk gruppe kunder for Taycan. Golf-proffene.

Om du mot formodning ikke har fått det med deg, Norge har nå to spillere på det ypperste golf-nivået ‒ PGA. Det er svære greier!

For dette kan sammenlignes med å spille Champions League i fotball, bare hakket mer lønnsomt.

Da nordirske Rory McIlroy vant sesongens aller siste turnering for et par uker siden dro han inn vanvittige 150 millioner kroner i 1. premie, og du skal være en ganske så god fotballspiller for å tjene slike summer. Og dette var kun en av de mange sjekkene McIlroy kun heve i 2019.

Saken fortsetter under Annonsen

Så når Viktor Hovland og Kristoffer Ventura slår ut på PGA spiller de om gedigne summer, og får de litt suksess kan de også nappe ut en Porsche Taycan ‒ for det vil de da ha råd til.

Og dette er åpenbart en bil som frister golfproffene.

Sist helg ble Porsche European Open arrangert, og sponsoren hadde muligens tidenes beste «hole-in-one»-premie på hull 17. De som klarte å sette ballen rett i koppen, altså kun bruke ett slag fra utslaget og ned i hullet, kunne nemlig signere ut en Taycan.

Porsche dro det helt ut, og lot til og med publikum prøve seg på dette ‒ med den samme premien i potten.

Normalt sett bryr ikke golfproffene seg så mye om slike premier, men denne gang var det ganske så annerledes.

Bare sjekk disse bildene:

Den spillere som tjente 6. mest (rundt 55 millioner i premiepenger) i PGA forrige sesong, amerikanske Xander Schauffele, sa det slik:

‒ Vi golfere bør alltid fokusere på det neste slaget, men jeg ble rett og slett distrahert av Taycan. Den ser virkelig bra ut, og jeg hadde virkelig elsket å hatt en slik.

Paul Casey var det store europeiske håpet under forrige helgs turnering hvor norske Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad og Kristoffer Reitan også deltok, og engelskmannen er bilgærn så det holder.

‒ Jeg har i grunn alltid elsket sportsbiler, sier han.

Hjemme kjører han en Porsche 911 GT3 RS, og han var da også raskt til å melde seg på Europatour-turneringen med den ettertraktede premien på hull 17.

Normalt gir de spillerne som vinner «hole-in-one»-premie den videre til caddien som bærer utstyret for proffene, men det hadde ikke Casey noen planer om å gjøre her.

‒ Jeg kommer til å gå for pinnen. På turneringer hvor man kan vinne biler liker jeg ikke prisene så veldig mye, og lover alltid å gi den til caddien. Men det skjer ikke nå, sa han før turneringen.

Vi har dessverre ikke klart å finne ut om noen faktisk vant bilen, så det virker som at Porsche slapp unna en ekstrautgift denne gang.

Men at Porsche definitivt har funnet seg en potensiell god gruppe med nye kunder for elbilen er ganske åpenbart.

Den tyske sportsbilprodusenten avduket sin første rene elbilmodell i forrige uke, og bilen er nå klar for produksjon.

Porsche byr på to versjoner fra start av, Taycan Turbo og Taycan Turbo S.

Turbo har en rekkevidde på 450 kilometer, mens den noe raskere Turbo S skal klare 410 kilometer på en lading.

Ladingen er derimot den samme på begge versjonene, og takket være et system på 800 volt kan Taycan lade ganske så raskt om du finner den rette ladestasjonen. Med en hastighet på 270 kW kan den lade 100 kilometer rekkevidde på bare 5 minutter, og opp til 80 prosent på 22,5 minutter.

Taycan Turbo bruker 3,2 sekunder på 0-100 km/t, mens Taycan Turbo S gjør unna sprinten på 2,8 sekunder.

Prisene bør heller ikke skremme golfproffene altfor mye. I Norge starter Taycan Turbo på 1.324.900 kroner, mens Taycan Turbo S begynner på 1.608.900 kroner før eventuelt ekstrautstyr velges.

Det bør den godeste Casey ha råd til, for han vant likegodt forrige helgs turnering. Førstepremien var på godt over 3 millioner, så han har også råd til å kjøpe en til caddien for de premiepengene.

Neste helg er det en enda mer prestigetung turnering på gang for golfproffene. Da kjøres nemlig BMW PGA Championship i gang, en av de aller største golfturneringene i Europa.

Vår egen Viktor Hovland er så het for tiden at han har fått en invitasjon til denne turneringen, som garantert får en flott «hole-in-one»-premie. Der møter han blant annet McIlroy.

Før vi ser flere bilder av den kommende Porsche Taycan avslutter vi med tittelen til European Tours sak om at nordmannen blir å finne i neste helgs BMW-turnering, for dette var faktisk så store nyheter at de måtte lage en egen sak på det.

Og den viser helt klart hvor stor stjerne han allerede har blitt:

«Rising star Hovland to make BMW PGA Championship debut».

Her er bilder av en annen potensiell kommende stjerne, nemlig Porsche Taycan:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse