Superpopulære Urus satte ny rekord

Aldri før har Lamborghini hatt en så populær modell som Urus.


Rekordene står for fall hos Lamborghini.

Først kunne de annonsere en ny historisk salgsrekord med leveringer av 4.852 biler i løpet av første halvdel av 2021, og en ny slik for et bilmerke som har laget biler i snart 60 år er slett ikke verst.

Og Urus vil være med på festen, for også denne er en rekordbil.

Ikke bare var Urus den klart mest populære Lamborghini-bilen første halvår med 2.796 leveringer, men den er også tidenes mest populære modell fra sportsbilmerket.

For siden den ble presentert i desember 2017 har den nå rundet 15.000 eksemplarer, og en så rasktselgende og dermed populær modell har det italienske merket aldri tidligere hatt.

Jubilanten er øremerket Storbritannia, og er en utgave i det nye Graphite Capsule-fargesettet som Lambo nå tilbyr. Urus nummer 15.000 har dermed to-delt farge, mer spesifikt Grigio Keres Matt med Verde Scandal-detaljer.

I dart og andre pilsporter er det noe som heter bull's eye helt i midten av blinken, og denne traff oksemerket med sin Urus-modell.

Inspirert av konsernsøster Porsche med sin SUV-suksess kastet de over et helt nytt marked med Urus, og under sitt første fulle salgsår i 2019 dro den Lamborghini opp til en ny historisk salgsrekord med totalt 8.205 biler ‒ en dobling av salget!

Og alt tyder altså på at denne står for fall i 2021, for mange lar seg altså friste av komboen sportsbil og SUV.

Urus kan til og med skilte med en verdensrekord.

Tidligere i år sendte nemlig Lamborghini en slik over til Bajkalsjøen i Sibir, hvor det hvert år arrangeres en fartsfestival.

Og på den isbelagte gedigne innsjøen nådde Urus en toppfart på 298 km/t, og fra stående start klarte den 114 km/t i løpet av 1.000 meter. Resultatet er at Urus nå kan smykke seg med tittelen som verdens raskeste serieproduserte bil på isen.

Hovedgrunnen til at det går unna med en Urus er en 4-liters twin-turbo V8-motor, som leverer 650 hk ved 6.000 r/min (maks 6.800 r/min) og et dreiemoment på hele 850 Nm ved 2.250 r/min.

Med 162,7 hk/liter kan Urus også skryte på seg en av de beste effektforholdene i sin klasse, og det aller beste forholdet mellom vekt og kraft med 3,38 kg/hk.

0-100 km går unna på 3,6 sekunder, og dobler man denne til 0-200 km/t tar det kun 12,8 sekunder. Toppfarten ble nesten oppnådd på isen i Russland, for den er på 305 km/t.

Og det er altså ikke alt som går unna i forbindelse med Urus, for det gjør jammen meg også salget.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene