Stort rekkeviddehopp for Opel Mokka

Opel følger en ny trend og strekker ut rekkevidden for Mokka Electric med ganske så mye.


Det popper stadig opp meldinger om at nåværende elbiler får en enda bedre rekkevidde, og grunnen er selvsagt åpenbar. Nye elbilmodeller strekker stadig ut rekkevidden, og skal de nåværende være konkurransedyktige må de følge etter.

I forrige uke kunne Volvo annonsere et skikkelig rekkeviddehopp både for XC40 og C40, som spratt opp henholdsvis 93 og 98 kilometer i rekkevidde.

Nå følger Opel etter med sin Mokka Electric, og det er kanskje på tide. For dette er en av Stellantis’ mange elbiler som vaker i området rundt 330 kilometer i rekkevidde ‒ noe som blir litt snaut nå som ganske mange snuser på 500-grensen.

To andre biler som har befunnet seg i dette området er Peugeot e-208 og DS 3, og begge disse har allerede fått den som oppgraderingen for drivlinjen som nå venter Mokka.

Denne består nå av et batteri på 54 kWh og en motor som yter 115 kW, noe som tilsvarer 156 hestekrefter. Dette gjør sitt til at forbruket som er viktig for rekkevidden faller til klart godkjente 15,2 kWh per 100 kilometer.

Opel Norge sier at batteriet på 54 kWh lades opp til 80 prosent på rundt 30 minutter via en 100 kW hurtiglader.

Dagens Opel Mokka har en oppgitt rekkevidde på 338 kilometer, men takket være oppgraderingene passerer elbilen nå grensen på 400 kilometer. Dette gjør sitt til at rekkevidden nå lyder på 406 kilometer, noe som er opp ganske solide 20 prosent og 68 kilometer.

De som følger godt med, eller kanskje til og med eier en av de snart 2.000 bilene som er registrert i Norge, stusser kanskje på navnet?

For sammen med løftet til rekkevidden kommer også en aldri så liten endring i navnet, og bilen går fra Mokka-e til å hete Mokka Electric. Endringen kommer grunnet en ny navnestrategi fra Opel som vil ha identiske betegnelser på sine elbiler, og Mokka følger dermed i hjulsporene til den kommende Astra Electric.

‒ Med introduksjonen av nye Mokka, fant Opel igjen røttene i sin design og har kombinert det med elektrisk kjøreglede for alle, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

‒ Oppgraderingen Mokka Electric nå får i rekkevidde vil selvsagt gjøre den ytterligere attraktiv i det norske markedet.

Opel satser hardt på elbiler, og innen utgangen av 2024 skal de ha en helelektrisk versjon av samtlige modeller. Videre er planen at de tyske merket som tilhører den store Stellantis-gruppen kun skal tilby elbiler her i Europa fra 2028, og blir dermed et rent elbilmerke.

Her er elbilen som nå blir enda litt mer konkurransedyktig ‒ Opel Mokka Electric med 406 kilometer oppgitt rekkevidde.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter