I februar blir aller første eCarExpo Oslo arrangert, og her kommer det til å bli mye å se på. Her et bilde fra Göteborg i fjor. (Fotos: eLife Nordic)

Spennende merker klare for første eCarExpo Oslo

Det skulle bare mangle at den store elbil-messen også finner veien til Norge, og om noen måneder tar første eCarExpo Oslo plass. Og det loves til og med verdenspremierer.


I slutten av oktober ble eCarExpo i København arrangert, og totalt var det mer enn 150 elbiler fra 25 bilmerker på plass på samme tid som Oslo Motor Show ble avholdt i Lillestrøm.

Dette var tredje gang København arrangerte messen, som ble startet av svenske eLife Nordic tilbake i 2016. Og elbiler er mer aktuelt enn noen ganger før, og Køben-utstillingen satte da også ny rekord med 21.600 besøkende.

I tillegg til den danske hovedstaden arrangeres eCarExpo også i Stockholm, Göteborg og Tallinn, og dette skal altså utvides med Oslo i februar og deretter Helsingfors i 2025.

Neste eCarExpo er faktisk rett rundt hjørnet, for til helgen er det klart for Göteborg-messen, og en uke før Oslo arrangeres messen i den svære Friends Arena i Stockholm.

Under et bilde fra en tidligere messe i den svenske hovedstaden: 

Hvor spennende eCarExpo faktisk er viser helgens messe i Göteborg. Der vises blant annet Polestars superbil kalt Polestar Synergy, som er en kombinasjon av tre vinnerbidrag i en designkonkurranse. Volvo er på plass med et par nyheter, EX30 og EX90, men den aller største go’biten er utvilsomt Emily GT. Ja, elbilen som Nevs-ansatte laget i hemmelighet, og som dermed er en moderne og eldrevet Saab.

 

Vi i Norge kan også forvente oss mye gøy. For det å kjøre to påfølgende helger åpner også for at bilmerker rekker begge disse to store utstillingene, noe som bør love godt for både eCarExpo Stockholm og eCarExpo Oslo. Sistnevnte blir i likhet med Oslo Motor Show arrangert på Nova Spektrum i Lillestrøm, ja, tidligere Norges varemesse.

Knapt to og en halv måned før eCarExpo Oslo har allerede flere merker meldt sin ankomst, og bak disse finner vi mange spennende elbiler. Messen lover også en rekke nybillanseringer og nyheter.

Blant merkene som finner veien til Lillestrøm finner vi de to rene amerikanske elbilmerkene Tesla og Lucid, og selvsagt har svenskenes rene elbilmerke Polestar bekreftet at de kommer ‒ det har også BMW og det elbilaktuelle Mini-merket. Men det er mer.

Polestars rekkekamerat i Geely-gruppen, Zeekr, har også meldt sin ankomst, det samme har Voyah, og jaggu dukker også motorsykkelmerket BMW Motorrad opp. De har flere elektriske tohjulinger på gang, og viser blant annet den nye og elektriske CE 02 i Göteborg denne helgen.

– Vi er ekstremt fornøyde med de første utstillerne vi nå annonserer, og gleder oss til å kunne legge til stadig flere merker på denne listen fortløpende, sier Anna Fägersten, markedssjef hos eLife Nordic AB, som arrangerer eCarExpo.

Det gjelder som kjent å holde på interessen, så Fägersten vil ikke si hvilke nybil-lanseringer som tar plass. Dette og informasjon om andre spennende opplevelser skal komme når messen nærmer seg enda mer.

– I løpet av tre spennende dager får de besøkende sjansen til å møte innovative bilmerker, og være vitne til Norges-, Europa- og til og med verdenspremierer av nye modeller, lover Fägersten.

eCarExpo er ikke helt som tradisjonelle nybilutstillinger, og vil i tillegg til å vise nye elbiler være et opplevelsessenter hvor man kan få innblikk i store deler av økosystemet rundt elbiler.

Dette vises blant annet gjennom innredningssystem-leverandøren Modul-System, elgrossisten Malmbergs, den norske ladeleverandøren Easee og ladeinfrastrukturleverandøren Pay N Charge, som alle har bekreftet at de dukker opp i Nova Spektrum.

– På messen i Oslo vil man ha muligheten til å få et komplett bilde av økosystemet rundt elbiler. Dette er unikt for eCarExpo, og noe vi er stolte av, sier Fägersten.

eCarExpo Oslo går fra 9. til 11. februar, og normalt byr slike messer på «bare se og rør, men ikke prøv». Men har skiller elbilmessen seg ut.

– Flere av elbilprodusentene kommer til å avvikle prøvekjøring av de ulike modellene de tilbyr på messen. Det betyr at de besøkende kan få mulighet til å teste en rekke biler i jakten på sin nye elbildrøm, avslutter Fägersten.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil eCarExpo