Annonse
Hjem Nyheter Snart trenger du ikke nøkkel til leiebilen

Snart trenger du ikke nøkkel til leiebilen

Den nøkkelfrie teknologien har innheten leiebilbransjen, og snart kan du åpne og kjøre leiebilen via en app.

Ny teknologi forenkler også bilhverdagen, og smarttelefonene blir en stadig viktigere del av dette.

Allerede tilbake i 2016 introduserte Volvo en slags conciergetjeneste for 300 utvalgte amerikanske eiere av XC90 og S90. Disse kunne via en app bestille spesifikke tjenester, som for eksempel å få bilen vasket eller tanken fylt mens de var på jobb.

Dette ble altså gjort via appen, og bilen ble deretter hentet av en Volvo-ansatt og oppdraget gjennomført. Da eierne var ferdig på jobb kunne de hoppe inn i en ren eller eventuelt fulltanket bil.

Saken fortsetter under Annonsen

Utfordring med en slik tjeneste er selvsagt nøkkelen. For mye av poenget forsvinner om eieren må levere og få tilbake denne.

Volvo løste dette ved å generere en virtuell engangsnøkkel i appen, og denne var både områdespesifikk og tidsbegrenset. Etter at tjenesten var gjennomført fungerte altså ikke den digitale nøkkelen lenger.

Nå har det gått nærmere tre år siden pilotprosjektet til Volvo, og digitale nøkler er på full fart inn i bilindustrien.

Og bilutleieindustrien.

Der ville nemlig en lignende løsning som Volvo hadde fungere perfekt.

For hva om man bestiller og betaler for en leiebil via en app, og deretter bare plukker den opp uten å måtte hente en nøkkel?

Avis Budget Group har tenkt på dette, og inngått et samarbeid med Continental. Det tyske dekkselskapet utvikler selvkjørende teknologi til diverse bilprodusenter, og har også utviklet en teknologi kalt «Key as a Service» (KaaS).

Avis har på sin side en ny strategi som går på tilkoblede biler, og samarbeidet med Continental skal øke andelen tilkoblede biler i både den europeiske og amerikanske flåten.

Det resulterer nå i at 50.000 kjøretøy, rundt halvparten av disse i Europa, blir utstyrt med KaaS-teknologien.

Dette muliggjør en toveis kommunikasjon mellom et kjøretøy og Avis’ skybaserte system samt mobilappen, og dermed er bilen «tilkoblet».

Og det åpner for akkurat det vi skisserte over. Kundene kan i så fall håndtere hele leieprosessen selv gjennom Avis’ mobilapp.

Dermed blir de fysiske nøklene overflødige, for bilen kan nå både låses opp og startes via appen. Tidligere har KaaS-teknologien vært begrenset til å låse opp bilen og tenningen, men nå er det siste hindret også forsert.

‒ Kombinasjonen av Continentals teknologi med de nye selvbetjenende løsningene i Avis’ europeiske mobilapp er nok et eksempel på hvordan vi fornyer utleie, ved å gjøre kundens opplevelse praktisk, transparent, personlig og sømløs, sier Avis-president Mark Servodido.

‒ Nå er vi et steg nærmere målet vårt om at hele flåten skal være tilkoblet ved utgangen av 2020.

KaaS-løsningen er for øvrig merkeuavhengig, og teknologien krever ikke store endringer i bilenes systemer. Det er altså ganske så enkelt å montere, og passer i de fleste bilene.

Volvo utvikler fortsatt sin conciergetjeneste, og denne er blant annet videreført til en ny tjeneste kalt «Care by Volvo».

Dette er en slags abonnementsløsning hvor du betaler et bestemt månedsbeløp for bilen, og inkluderer digital nøkkelteknologi.

Det er altså mulig å låne bort bilen til for eksempel venner og familie bare ved et tastetrykk på mobilen.

Så snart trenger vi ikke lenger å bekymre oss over bilnøkkelen.

Men har du husket å lade mobilen?

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker