Smart har på gang en modell som blir nummer 5, og denne skal vises på Beijing International Automotive Exhibition til uken. (Fotos: Smart)

Smart pirrer med nytt konsept

Concept #5 er den mest romslige Smart til nå, og baner vei for merket inn i segmentet for mellomstore premium SUVer.


Tidlig i mars åpnet Smart for bestilling av #3, en litt mer coupéinspirert SUV på 4,4 meter og en rekkevidde på opptil 435 kilometer. Men de har mer på gang.

I løpet av uken skal de vise fram Smart Concept #5 under en stor bilutstilling i Beijing, men før det gir de oss en sniktitt på det nye konseptet.

Nok en gang handler det om en SUV, og ifølge Smart selv den mest romslige og allsidige bilen til dags dato. Den skal ifølge Smart merket inn i segmentet for mellomstore premium SUVer, og det nye designspråket skal kombinere utendørsorienterte funksjoner med et integrert tilbehør.

Ja, her er det smarte løsninger som gjelder, både for kjøring på og utenfor asfalterte veier.

Videre sier merket at Concept #5 åpner for brukervennligheten til alle i bilen, og de lover også unik teknologi. En unik løsning kan sees på illustrasjonene de har sluppet, nemlig en ganske uvanlig struktur på taket.

Dette er kalt lommekniv-konseptet, og heng med nedover så skal du få se mer av denne løsingen.

Den mest romslige Smart skal også ha «topp moderne høyteknologiske løsninger» som de selv sier, og skal åpne for praktiske brukeropplevelser. Illustrasjonene viser også en bil med hjulene helt ut mot hjørnene, noe som selvsagt bør åpne for en bedre plassutnyttelse.

Hva bilen konkret kan by på vil ikke Smart avsløre før konseptet blir avduket i Kina, noe som altså skal skje senere denne uken.

Smart #5 blir den den tredje bilmodellen i porteføljen til Smart er planlagt i andre halvdel av 2024, og følger altså de nye Smart #1 og Smart #3.

Nye Smart er en fellessatsting mellom Mercedes og Geely, og har som mål å bli en ledende leverandør av intelligente elbiler i premiumsegmentet.

En unik løsning finner vi altså på toppen av Smart #5, og en annen er setene. Her er bilder av begge to, så får vi snart vite hvordan disse ser ut helt på ekte.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbiler Smart Smart #5