Annonse
HjemElbilerSlik ser Kias neste elbil EV6 ut

Slik ser Kias neste elbil EV6 ut

Det er ikke så enkelt å se at dette faktisk er en Kia.

Dagens Kia-modeller gjenkjennes enklest på frontlyktene og grillen som stort sett følger det samme designet uavhengig av modeller, men nå brøyter den kommende EV-serien for en helt ny designretning.

Første ut i en helt ny modellserie av helelektriske biler er EV6, en crossover laget på Hyundai Motor Groups nye plattform kalt E-GMP.

Og sammenligner man den med en Kia e-Niro er det to ganske så forskjellige verdener.

Saken fortsetter under Annonsen

Borte er nemlig de tårelignende frontlyktene som strekker seg opp mot A-stolpene og den gjenkjennelige «tigernese»-grillen, i tillegg til at de mer runde linjene er erstattet av langt skarpere kanter.

Nå representerer da også EV6 en ny tid for Kia, ettersom dette er den første elbilen i en helt ny modellserie som starter på EV. Designfilosofien den kommende elbilen er basert på heter «Opposites United», og bak denne er det hele fem grunnprinsipper: «Bold for Nature», «Joy for Reason», «Power to Progress», «Technology for Life» «Tension for Serenity».

Målet til Kias er å smelte sammen ting som bærekraft, naturen, menneske, følelser, kreativitet, teknologi og selvsagt motsetninger, og resultatet av denne miksen kommer altså til syne hos Kia EV6.

Det er ikke enkelt å gjenkjenne denne som en Kia, som har prøvd å lage en slags digital tigernese-front til EV6. Lyktene som strekker seg rett ut mot hjulbuen er nå langt mer liggende og byr også på et sekvensielt lysmønster, mens grillen er borte og fronten domineres av et stort luftinntak under skiltet. Grepet skal gjøre bilen visuelt bredere, og ved å føre luften under bilen skal også aerodynamikken optimaliseres.

Sideprofilen har nå et rett tak som bikker litt nedover mot bakenden, litt slik som vi kjenner fra for eksempel Range Rover Evoque. Dette gjør EV6 får en moderne og litt mer sportslig profil, og at de har tenkt på linjer kommer helt klart fram av bildet tatt litt på skrå bakfra.

Som du ser har Kia vært opptatt av linjer som finner hverandre, og det er jo ganske kult at det lille sideskjørtet helt nederst følger lyktedesignet bak og sammen med designet på vinduene, taket og takspoileren peker alle disse i denne samme retningen.

Helt bakerst finner vi sammenhengende lys og den helt nye Kia-logoen som EV6 blir den aller første som får.

Kia viser også fram det nye dashbordet, som domineres av en buet skjerm som inneholder både instrumentene og infotainment. Kia har også satt inn en liten rad med knapper til for eksempel klimaanlegget, og ellers har de gått for et rent og moderne dashbord.

Setene er for øvrig kledd av materialer laget av resirkulert plast, så det er et eksempel på grunnprinsippet som går på bærekraft.

Ettersom Kia EV6 fortsatt ikke har fått verdenspremiere, har ikke Kia sagt noe om spesifikasjoner til elbilen.

Men det får vi snart vite, for den første rene elbilmodellen til Kia skal få premiere senere denne måneden og bør dermed ikke være altfor langt unna markedslansering heller.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse