Annonse
Hjem Nyheter Slik kan du konfigurere verdens sterkeste gatebil

Slik kan du konfigurere verdens sterkeste gatebil

Lotus er bare måneder unna produksjonsstart for Evija, verdens sterkeste serieproduserte gatebil. Og de 130 som får kjøpt denne får en helt ny konfigurator som de kan leke seg med. Se video.

Lotus har hatt sine tunge stunder, men disse er nå et tilbakelagt stadium. For som Volvo er de eid av den kinesiske Geely-gruppen, og disse holder som kjent ikke igjen på noen områder.

Geely så raskt at de små sportsbilene fra Lotus passet usedvanlig bra med et elektrisk drivverk, og det britiske merket var ikke uenig.

Så i 2019 begynte jobben med en helt ny modell, og denne gang en helelektrisk hyperbil. Lista ble altså hevet betraktelig, og ikke bare blir Evija den sterkeste bilen Lotus har satt sammen ‒ den blir den sterkeste av alle biler som har blitt serieprodusert.

Under skallet finner vi et drivverk som yter ufattelige 2.000 hestekrefter, og 0-300 km/t skal gå unna på under 9 sekunder. Ja, 0-300 km/t på under 9 sekunder!

Saken fortsetter under Annonsen

Det er ikke bare bilen som går fort. Lynladingen skal gå unna på under 10 minutter, mens rekkevidden er satt til over 400 kilometer.

Lotus har utnyttet teknikker brukt for å bygge formel 1-bilene når de har utviklet Evija som kun veier 1.600 kilo, så den bør sitte som limt gjennom svingene også.

Det koster dog sine kroner om du vil eie den ultimate elbilen. Prisen er satt til 1,7 millioner pund, og vi er altså godt på oversiden av 20 millioner kroner før du kan sette deg bak rattet på din egen Evija.

Men før du kommer så langt må du konfigurere den, slik at det blir en helt unik bil du kjører rundt med. Også denne er state-of-the-art, akkurat som bilen er.

Lotus har utviklet en ny berørings-konfigurator med en «ultrasterk spill-grafikkprosessor», som de selv sier. Her er det mulig å skape fotorealistiske bilder av bilen, slik at du kan se eksakt hvordan den blir.

Det er også mulig å parkere doningen i for eksempel solnedgangen, slik at du kan se hvordan fargen oppfører seg i skumringsøyeblikket. Ja, selvsagt må man sjekke det!

Det er selvsagt mulig å konfigurere det meste rundt en Evija, så her er det bare å slå seg løs.

Slik fungerer det:

Lotus er selvfølgelig svært så stolte av sin nye hyperbil, og byr på nok en overraskelse for de som kjøper den. For med hver eneste bil følger det også en byggebok, og denne inkluderer bilder av bilen din fra nøkkeløyeblikk under produksjonen. Hvor gøy er det?

Nye bilder av 2-seteren viser også at den kommer i tre nye farger, og disse har minst like spreke navn som det bilen er. Det er nemlig Atomic Red, Solaris Yellow og Carbon Black. Atomrødt, solgul og karbonsvart ‒ ja, det høres sprekt ut.

Produksjonen starter altså opp i sommer, og alle bilene som skal lages det første året er allerede bortbestilt.

Så om du ønsker å bli kongen, ikke bare i gata, men i hele landet, så må du være raskt.

Men du trenger kanskje ikke å være like rask som verdens sterkeste serieproduserte bil, Lotus Evija.

Her er flere bilder av den i konfiguratoren:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker