Annonse
Hjem Nyheter Skoda med digital assistent

Skoda med digital assistent

«Okey, Laura». Ja, det er stikkordet for å snakke med Skodas nye digitale assistent.

Er du en bilprodusent med respekt for deg selv må du selvsagt ha en digital assistent som førere kan gi kommandoer til. Vi er tross alt snart i 2020.

Stadig flere kommer da også med infotainmentløsninger som inkluderer talekommandoer, denne nyvinningen vi er blitt kjent med gjennom gigantene Google og Apple.

Det kanskje mest vanlige er å si «hei», deretter etterfulgt av et stikkord ‒ som for eksempel «hei, Google» eller «hei, Siri».

Skoda går for okey, nærmere bestemt «okey, Laura».

Saken fortsetter under Annonsen

Den tsjekkiske produsenten har nå klar en ny digital assistent som får premiere i SUV-modellen Kamiq og den kompakte Scala i tilknytning til Amundsen infotainment-systemet, og Laura skal også forstå vanlig dagligdags tale.

Man trenger altså ikke å trykke på noen knapper for å kunne gi Laura kommandoer, for eksempel be henne spille en bestemt sang, plotte en destinasjon på navigasjonen eller til og med skrive en tekstmelding.

Laura er allerede språkmektig, og kan nå håndtere seks språk ‒ engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk og selvsagt tsjekkisk.

Vi tar det for gitt at Laura lærer seg flere språk etter hvert, og selvsagt også «verdensspråket» norsk.

Det er også mulig å avbryte Laura, så om hun begynner på en lang lekse du overhodet ikke er interessert å høre, er det bare å gi en ny kommando så starter hun på ny giv.

Dette er kunstig intelligens, så Laura vil lære seg nye ting i framtiden, og vil også kunne gjøre spesifikke bilkontroll-funksjoner og delta i småprat ‒ det blir jo hyggelig!

Skoda satser også på å flytte Laura ut av bilen i framtiden, og inn i ting som mobiltelefonen og på bilbygger-funksjonen på nettsidene.

Slik fungerer Laura, snart Skoda-eiernes nye bestevenn:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker