Annonse
HjemElbilerSkal oppdatere ID.-bilene hver 3. måned

Skal oppdatere ID.-bilene hver 3. måned

Volkswagen har nå klar programvare som åpner for automatiske oppdateringer av ID.3 og ID.4, og slike skal komme ganske så ofte.

Det fleste har nå lært seg hva OTA står for, denne løsningen som gjør at bilprodusentene kan laste ned ny programvaren i bilene trådløst og automatisk. Stadig flere nye biler får et slikt Over-the-Air-system, og det er bra. For som i en datamaskin er det programvaren som er hjernen.

Nye moderne biler, og da spesielt elbiler, kommer med avanserte programvare som styrer det aller meste, som for eksempel avanserte batterisystemer og infotainmentsystemer. Og jo mer innviklet slik programvare blir, jo mer kan gå feil.

OTA sørger altså for at produsentene kan fikse feil, gjøre løsninger enda bedre og legge til nye tjenester uten at bilen trenger å besøke et verksted.

Og et av de aller største merkene har selvsagt sett potensiale i OTA.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Volkswagen driver fram digitaliseringen av produktene i høyt tempo, og endrer seg til en fullserviceleverandør av maskinvare, programvare og tjenester, sier Ralf Brandstätter, administrerende direktør for Volkswagen-merket.

‒ Innføringen av OTA-oppdateringer er det neste viktige trinnet i vår overgang til et teknologiselskap og i utviklingen av nye forretningsmodeller.

Volkswagen er så seriøse at de like godt har opprettet et nytt prosjekt kalt ID.Digital, og som navnet sier skal denne gruppen også sørge for å holde ID.-bilene oppdaterte slik som ID.4.

Tyskerne har nå kommet til programvareversjon ID 2.1, og dette er en viktig milepæl. Volkswagen begynner nå utleveringene av de første ID.4-bilene, mens de første ID.3 allerede er her. De elbilene med programvare som er eldre enn 2.1 må inn til verksted for å få oppdatert systemet, men med 2.1 åpnes det for trådløse oppdateringer.

‒ Med OTA vil vi holde alle de utleverte ID.-modellene oppdatert med samme programvare som helt nye biler har, forklarer Thomas Ulbrich hos Volkswagen.

Volkswagen har allerede testet den nye programvaren som inkluderer OTA-løsningen på 3.000 ansattebiler, og lover svært så hyppige oppdateringer når de nå ruller den ut til kundebilene.

Fra sommeren av skal nemlig ID.-bilene oppdateres hver 3. måned, noe som forhåpentlig betyr bedre og enda mer feilfrie biler.

Det setter nok mange eiere av ID.3 pris på.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse