Annonse
HjemElbilerVolvo C40 blir svenskenes første elbilmodell

Volvo C40 blir svenskenes første elbilmodell

C40 blir den første rene elbilmodellen til Volvo.

Om ni år er Volvo et rent elbilmerke. Jepp. Det svenske merket skal nemlig fase ut alt av forbrenningsmotorer inkludert de som også sitter i hybridene, og i 2030 skal de kun stå igjen med rene elbiler.

Volvo tror nemlig at lovverket er såpass mye endre og at infrastrukturen rundt elbiler er så bra utbygd i 2030, at elbiler er det eneste riktige alternativet når vi går inn i et nytt tiår om ni år.

Allerede i 2025 er Volvos mål at 50 prosent av det globale salget skal bestå av helelektriske biler, mens resten er hybrider. Innen 2030 skal altså alle biler være helelektriske.

Saken fortsetter under Annonsen

I tillegg tror svenskene at vi handler biler på en helt annen måte, og med en enda mer spisset elbilplan vil de også kutte ut forhandler-nettverket. De skal dermed kjøre på en nettbasert løsning som Tesla har banet vei for, og akkurat det er kanskje ikke så veldig gode nyheter for Volvo-forhandlerne rundt om i verden.

– For å kunne fortsette å lykkes trenger vi lønnsom vekst, sier Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars.

‒ Så i stedet for å investere i en krympende forretning, har vi valgt å investere i framtiden – elektrisk og online. Vi er fullt fokuserte på å bli en leder i det raskt voksende premiumsegmentet innen elektriske biler.

Dette betyr selvsagt flere nye elbilmodeller som skal følge XC40 Recharge, som allerede har rukket å bli Norges mestselgende Volvo-modell.

– Det er ingen langsiktig framtid for biler med forbrenningsmotor, slår Henrik Green, teknologidirektør i Volvo Cars, enkelt fast.

Volvos framtid er altså helelektrisk, og de har nå løftet på sløret rundt den neste elbilmodellen.

Dette blir Volvo C40 Recharge, en 4,43 meter lang SUV med coupéinspirerte linjer som følger i hjulsporene på XC40 Recharge ‒ uten å helt gjøre det.

For den kommende elbilen blir den første rene elbilmodellen til svenskene, noe som åpner for nye løsninger og designgrep.

C40 kommer med et 78 kWh (75 kWh netto) stort batteri, og skal by på en rekkevidde på 420 kilometer. Den åpner også for 150 kW lading, og Volvo lover i så fall 0-80 prosent på 40 minutter.

Den får også firehjulstrekk, og de to motorene byr på totalt over 400 hk med et totalt dreiemoment på 660 Nm, ifølge de foreløpig tallene.

Den kommer i likhet med Polestar 2 med et infotainment som er basert på Google Android, og er faktisk så miljøvennlig at Volvo har kastet ut all av skinn i bilen.

Og som du har skjønt, den blir kun tilgjengelig på nett.

Her er flere bilder av den kommende elbilmodellen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse