Annonse
Hjem Nyheter Sjekk, en toppløs Lexus

Sjekk, en toppløs Lexus

Sjansene er ganske store for at Lexus LC Convertible kommer i produksjonen, og konseptbilen ser da også ganske så elegant ut.

Det er ganske så nøyaktig tre år Lexus avduket LC coupé under North American International Auto Show i Detroit, en slags luksuriøs GT med ganske trange bakseter. Nå har de en ny modellvariant med seg til motorshowet som vil skape overskrifter ‒ LC Convertible concept.

Det er altså et konsept, men Lexus gir veldig sterke hint om at denne faktisk skal inn i produksjon.

‒ Dette konseptet har de umiskjennelige linjene til LC coupé, og viser den som er framtidig kabriolet, sier sjefdesigner Tadao Mori.

Saken fortsetter under Annonsen

Som vi kan se av bildene er det en svært så linjelekker sak, akkurat som coupé-søsteren også er.

Stikkordene er lang og lav.

Lengen er på 4.770 mm, bredden på 1.920 mm og den er 1.340 mm høy. Akselavstanden er for øvrig på 2.870 mm, noe som gir kort overheng og dermed bedre plassutnyttelse.

Bilen er litt større enn for eksempel Mercedes SL og BMW 4-serie kabriolet.

‒ Den blander sammen alle de beste aspektene fra den originale coupé med et dynamisk design til en toppløs kabriolet, sier Mori.

Gjengen til Mori hadde et overordnet mål med LC Convertible, og det var å jakte på den «ultimate skjønnhet».

De sier selv at «alle linjene, fra frontruten foran til de glatte konturene bak som huser den konvertible toppen, ble trukket for å framkalle følelser».

Lexus er så fornøyde med denne at de sier at LC Convertible-konseptet faktisk kan bli et inspirerende skyggeprosjekt for hele Lexus-serien.

De er altså så fornøyd med konseptet at de vurderer å lage lignende kabrioleter av andre modeller også.

Den takløse modellen er gjenkjennelig som en LC, men Lexus har på samme tid gjort den ganske så unik. De overdriver ikke når de snakker om linjene, for her har de virkelig vært opptatt av at disse henger sammen med hverandre.

Konseptmodellen er ganske så flat, og har også fått noen ganske så store luftinntak som skal signalisere at dette er noe mer enn en vanlig toppløs bil.

Her viser Lexus den fram i en video:

Lexus er altså Toyotas litt mer luksuriøse merke, så på innsiden av LC Convertible finner vi ting som skinn og lær og andre ting som skal gi de i bilen en litt mer eksklusiv følelse.

På toppen av dette har de satt på 22-tommers hjul, slik at hele pakken blir ekstra lekkert.

‒ En produksjonsversjon av dette konseptet vil være spennende på mange måter. Du vil se de dynamiske linjer når du nærmer deg, høre motoren når du starter den og føle alt rundt deg når du er på veien. Det ville engasjere sansene på en måte som er unik og spennende hver gang du sitter bak rattet, sier Mori.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,767FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker