Annonse
Hjem Nyheter Sjekk, en pickup fra BMW

Sjekk, en pickup fra BMW

Skal BMW virkelig kaste seg på pickup-bølgen? Nei, det skal de ikke.

Hvert eneste år kommer Skoda med en svært så spesiell konseptbil, og det er ikke tilfeldig. For det tsjekkiske produsenten har nemlig en rekke lærlinger, og disse får muligheten til å lage sin egen modell.

I år var det tilfeldigvis en pickup kalt Mountiaq, basert på en Kodiaq. Bilen er en såkalt one-off, noe som betyr at Skoda ikke har noen planer om å lage den i mer enn det ene eksemplaret studentene står bak.

En annen produsent som også har lærlinger er BMW, som for tiden huser rundt 5.000 studenter i ni land rundt om i verden.

Og kanskje inspirert av Skoda har BMW også gitt noen av disse en solid utfordring, nemlig å lage en praktisk bil som også kan frakte en motorsykkel.

Saken fortsetter under Annonsen

Noen utvalgte lærlinger har slått seg sammen med avdelingene Concept Vehicle Construction og Model Technology lokalisert i BMW’s München-fabrikk, og sammen har de designet og bygd en splitter ny modell som sikkert noen kunne ha tenkt seg.

For studentene har gått for modellene som stadig blir mer populære her i Europa, nemlig pickup.

Mer eksakt en X7 pickup.

For denne harutgangspunkt i den største og mest luksuriøse SUV-modellen til BMW, X7, og selv med et lasteplan har den faktisk plass til fem personer.

BMW kan fortelle at bilen har gått fra et konsept til en bil på bare 10 måneder, og det er en god grunn til den også kan frakte en motorsykkel.

X7 pickup ble nemlig vist under en MC-messe arrangert av BMW forrige helg, og på planet hadde de plassert den nye BMW F 850 GS.

Og med en X7 pickup og en F 850 GS burde det helt klart være mulig å komme seg fram her i verden, uansett hvor ulendt terrenget måtte være.

Bilen er utstyrt med motoren til xDrive40i-modellen, noe som betyr 340 hestekrefter under panseret. Den har justerbare dempere, og studentene har kuttet kupéen etter den andre seteraden for å gjøre plass til lasteplanet.

Der bak varierer størrelsen fra 140 centimeter og opp til akkurat 2 meter med luka nedslått, og selv om den er 10 centimeter lenger enn X7 veier den faktisk 200 kilo mindre.

Men BMW har ingen planer om å gjøre som Mercedes og deres X-klasse og komme med en pickup i nærmeste framtid.

Dette er og blir en one-off, og ment som et spesialprosjekt for å gi studentene en praktisk utfordring.

Men vi kan jo se på bilder av denne, og kanskje vil BMW følge opp med en pickup en gang i framtiden?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker