Annonse
Hjem Nyheter Renault med sin sterkeste gatemodell så langt

Renault med sin sterkeste gatemodell så langt

Renault har blant annet kastet ut baksetene når de har utviklet sin raskeste modell noensinne, Megane R.S. Trophy-R.

Foruten et kanskje noe knotede navn er Megane R.S. Trophy-R en imponerende bil, og faktisk den aller raskeste bilen Renault noensinne har tilbydd sine kunder.

Modellen har riktignok den samme 1.8-liters motoren på 300 hestekrefter som sitter i Trophy-modellen, men med hjelp av Renault Sport har R-versjonen blitt enda et hakk råere. Og det takket være litt av en slankekur.

Sport-avdelingen har blant annet kastet ut baksetene, satt på karbonfelger og gitt den et eksosanlegg i titan. Totalt har slankekuren redusert bilens vekt med 130 kilo, men de har ikke nøyd seg med bare det.

For de har også oppgradert oppheng, understell og bremser, flikket på aerodynamikken for enda bedre luftflyt og satt på noen skikkelige bøllete Bridgestone-dekk spesielt laget til Renault Sport.

Saken fortsetter under Annonsen

Ut av alt dette har det altså kommet den raskeste bilen Renault noensinne har tilbydd kundene, og det beviste de 5. april.

Da hadde de nemlig tatt turen til Nordschleife på Nürburgring, og der dundret Megane R.S. Trophy-R rundt den 20,6 kilometer lange banen på 7:40,10 minutter. Dette er svært raskt, og faktisk ny rekord for forhjulsdrevne serieproduserte biler.

Nürburgring har i år gjort om på rekordstrekket, som nå måler den fulle 20,832 kilometers runden. Denne gjorde Megane R.S. Trophy-R på 7:45,389, som altså er den offisielle referansetiden.

Vi har selvsagt en video fra rekordrunden, og som du kan se går det virkelig unna med denne bilen:

Dette er langt fra første gang Megane setter rekord på verdens tøffeste racerbane.

I 2008 satte en Megane II R.S. R26.R en rekord med 8:17 minutter, og i 2011 tok versjonen Megane III R.S. 265 Trophy rekorden rundt den 20,6 kilometer lange banen med 8:07,97.

Så dukket de opp med en Megane III 275 R.S. Trophy-R, og for første gang i historien brøt en forhjulsdrevet bil 8-minutters-grensen ‒ den ble klokket inn til 7:54,36 i 2014.

Renault sier at de skal lage 500 R-versjoner, og den kommer til salgs senere i 2019.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,716FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker