Annonse
Hjem Nyheter Denne er laget av studenter

Denne er laget av studenter

Skoda har nok en gang sluppet løs en gjeng med studenter, og resultatet er en pickup kalt Mountiaq.

Skoda har en egen teknisk utdannelse i Mlada Boleslav, og siden 2014 har studentene fått lov til å bygge sine egne biler som en slags eksamen.

Resultatet har vært konseptene Citijet (en toseter basert på Citigo), Funstar (en Fabia pickup), Atera, (en coupé basert på Rapid Spaceback), elbilen Element (basert på Citigo), og i fjor bygde de modellen Sunroq (en kabriolet basert på Karoq).

Nå er det igjen eksamenstider, og dette har resultert i en sjette studentmodell kalt Mountiaq.

De 35 lærlingene har jobbet med eksamensoppgaven i åtte måneder og 2.0000 timer, og skulle altså ta teorien de har lært over til en praktisk oppgave.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen som i utgangspunktet var en Kodiaq, har altså blitt til en pickupmodell de helt klart kan være stolte av.

Enig?

De ble ikke sluppet løs helt på egenhånd, men har også fått råd og vink fra veilederne og eksperter innen design, produksjon og teknikk.

‒ Å bygge Skoda Mountiaq med egne hender var en unik mulighet for oss alle, ettersom vi kunne bruke vår teoretiske kunnskap i en praktisk sammenheng, sier Petr Zemanec.

De 35 studentene som gledelig nok inkluderte seks kvinner holder på med sju forskjellige utdannelser, og prosjektet bringer de altså sammen for en unik praktisk oppgave som ikke mange andre elever kan skryte av.

‒ Vi har hatt glede av de nye forbindelsene vi kunne etablere med studenter på andre karriere-stier. Vi kommer aldri til å glemme de over 2.000 timene med arbeid vi brukte på vår unike pickup, sier Zemanec

Det første man må gjøre når man skal bygge seg en bil er selvsagt å designe den. Etter at den jobben var sluttført i januar, kunne de begynne på selve byggingen.

Først forsterket de hele bilen, og fjernet deretter taket på Kodiaqen og laget seg et lasteplan bak kupéen. De satte også inn en ny bakrute og sideruter, og bak hytta laget de et plan med en seng og et skjult oppbevaringsrom under.

Elevene forkortet og utvidet dørene, og tilpasset disse slik at de har den samme brede proporsjonen som resten av bilen.

Til slutt modifiserte de støtfangerne foran og bak, og ga den en røff bakende som står i stil med resten av designet.

Den vanskeligste jobben var ifølge Skoda jobben med å integrere bakluka til å bli fullt funksjonell, og deretter var det bare å få bilen lakkert i en passende farge ‒ Sunset Orange.

Prikken over i’en er lyseffektene elvene har utstyrt den med, hvor blant annet lasteplanet og innsiden av panseret byr på lyseffekter. Og selvsagt lyses Skoda-logoen opp på underlaget når dørene åpnes, akkurat som hypermoderne og dyre biler også gjør.

Dette er unge folk, så bilen må selvsagt by på et skikkelig lydsystem. De satte inn et Columbus infotainment-system med 320-watts høyttalere og et basselement (subwoofer) på 2.000 watt, og disse blir drevet av en 2.000-watts forsterker.

Så det går helt klart an å ha en eksamensfest på lasteplanet, med det blir nok litt trangt for 35 personer der bak.

Mountiaq som altså er basert på Kodiaq er uansett en ganske stor bil som måler 4,99 meter i lengden, er 2,0 meter bred og 1,71 meter høy.

Bilen er utstyrt med 17-tommers felger og noen brede dekk som utvidet sporvidden med tre centimeter, og de løftet bakkeklaring med hele 10 centimeter i forhold til Kodiaq Scout og Mountiaq rager hele 29 centimeter over terrenget.

Under panseret finner vi en 2.0-liters TSI bensinmotor på 190 hestekrefter, så denne bør forsere terrenget ganske så greit.

De fem foregående studentmodellene har sett litt spesielle ut, men Mountiaq kunne vært en modell som Skoda faktisk selv hadde laget.

Men denne kommer som de fem foregående kun i ett eneste eksemplar, og det kan du se flere bilder av her:

Les også:

2 KOMMENTARER

  1. […] I år var det tilfeldigvis en pickup kalt Mountiaq, basert på en Kodiaq. Bilen er en såkalt one-off, noe som betyr at Skoda ikke har noen planer om å lage den i mer enn det ene eksemplaret studentene står bak. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker