Annonse
Hjem Nyheter Sjekk denne kabrioleten

Sjekk denne kabrioleten

McLaren lar seg ikke stoppe, og viser nå fram nok en særdeles lekker toppløs supermodell.

McLaren produserer nye modeller på løpende bånd, og når vi i tillegg vet at det ikke er hvilke som helst biler som ruller ut av fabrikken er det særs imponerende.

Bakteppet for den enorme produktiviteten er en plan som heter Track25, og som skal sørge for 18 nye modeller innen 2025.

De har nå presentert den tredje i rekken av disse 18, og lekker toppløs modell kalt McLaren 600LT Spider.

Saken fortsetter under Annonsen

LT er mange som gjenkjenner, og det er benevnelsen på «Longtail» som begynte med den racinginspirerte McLaren F1 GTR «Longtail» i 1997.

Spider betyr som kjent kabriolet, og 600 hører hjemme i «Sport Series» til produsenten.

Dette blir den andre 600LT McLaren kommer med, og den følger dermed i hjulsporene til 600LT Coupé.

Man skulle kanskje tro at det logiske var at når man fjerner et tak går vekten ned, men slik fungerer det ikke i bilverden. For når man fjerner taket blir også bilen mykere, og må dermed stives ytterligere opp. Da kommer også flesket.

McLaren har hatt fokus på dette, og kommet opp med løsninger som kun har gitt 600LT Spider 50 ekstra kilo. Dermed veier den inn til slanke 1.297 kilo, og får en kraft-til-vekt-ratio på solide 463 hk per tonn.

For dette er ikke en kabriolet som du bare skal cruise rundt i, men en skikkelig sportsbil med en diger motor under panseret.

Spideren er utstyrt med en 3,8-liters V8 twin-turbomotor som byr på 600 hestekrefter (derav navnet 600) og et dreiemoment på 620 Nm, noe som gjør den akkurat like rask sprinter som coupé-søsteren. 0 til 100 km/t går dermed unna på 2,9 sekunder, mens 0-200 km/t klokkes inn på ville 8,4 sekunder ‒ kun 2 tiendedeler bak coupéversjonen.

Toppfarten tør vi ikke en gang å tenke på hvordan det er å oppleve i en takløs bil. Du kan nemlig kjøre i 324 km/t, og vi anbefaler iallfall ikke de med påklistret hår om å teste det ut.

‒ McLaren 600LT Spider byr på nok en dimensjon av spenning, uten at du mister noe av Longtail-fokuset. Med å utnytte styrken med karbonfiber MonoCell II-chassiset til det fulle har nye Spider sikret både dynamiske evner og ytelse på nivå med 600LT Coupé, sier Mike Flewitt hos McLaren Automotive.

McLaren har ikke for vane å komme med Spider-modeller i hytt og gevær, men nå har de faktisk kommet med to nye modeller på en drøy måned.

I desember avduket de nemlig en annen lekkerbisk, og en enda sintere storesøster ‒ 720S Spider. Navnet avslører dermed at dette er en toppløs modell med hele 720 hestekrefter, og den gjør sprinten på eksakt samme tid som lillesøsteren ‒ 2,9 sekunder. Men dobler vi distansen forsvinner 720S Spider i horisonten og gjør 0-200 km/t på lynkjappe 7,9 sekunder, mens toppfarten er uvirkelige 341 km/t. Da er det iallfall bare å holde på håret.

Slik ser 720S Spider ut:

McLaren har også to andre toppløse modeller, 570S Spider og 675LT Spider, og med den helt nye 600LT Spider er dermed det totale antallet toppløse modeller oppe i 4.

Den første bilen McLaren introduserte i Track-25-planen var en enda større villstyring, nemlig modellen kun kalt Speedtail. Og nå er vi inne i segmentet hyperbil, og den hører hjemme i McLarens «Ultimate Series».

Denne byr på 1.050 hestekrefter kombinert med en vekt på 1.430 kilo, noe som sender raketten fra 0 til 300(!) km/t på 12,8 sekunder. Det er raskt det.

Slik ser den ut:

Men tilbake til den lekre 600LT Spider.

I likhet med søsteren skal McLaren kun bygge den i begrenset antall, og de har faktisk ikke satt noe tall på hvor mange de skal lage. De bygger den sammen med andre Super Series-modeller, og vi kan vel ane at det begynner å bli litt kø i produksjonslokalene hos McLaren nå.

Prisen er satt til 201.500 pund, som i skrivende stund er 2,23 millioner kroner. Og da snakker vi engelske priser, så det er bare å hente fram kalkulatoren og regne på hva staten tar.

Her er flere bilder av McLaren 600LT Spider:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,125FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker