Sjekk denne elbilen

Alpha vil lokke amerikanerne over til elbiler, og med en modell som Ace bør det være mulig.


Over i bilens vugge stritter de fleste fortsatt mot bølgen av elbiler, selv om Tesla gjør sin del av jobben. Men til tross for at elbilmerket nesten solgte 300.000 biler i USA i fjor, har de langt opp til de største produsentene.

De tre største, GM, Toyota og Ford, bikket alle 2 millioner biler, og en rekke andre klarte å selge mer enn én million biler i USA. Trøsten for Tesla er at de stadig kniper markedsandeler, så avstanden krymper.

Men om USA skal få fart på elbilsalget må også andre merker bidra, og her ser Alpha en mulighet.

Målet er, foruten å selge mange biler, å komme med nye ideer og løsninger innen elbilverden, så hvorfor ikke skru klokka tilbake?

Den første bilen ser nemlig ut en som er hentet ut fra 1970-tallet, og ligner faktisk litt på den nye Honda e forfra. Men der slutter likhetene.

Den 4,18 meter lange Ace har et ganske så unikt design, og skal når den kommer tilby rekkevidder på over 400 kilometer og 0-100 km/t på rundt 5 sekunder. Og ja, det er en 2-seter.

Alpha har også på gang en liten SUV kalt Icon, men denne har selskapet foreløpig ikke sagt noe om.

Men den aller mest spennende er utvilsomt Ace Performance Edition, en litt røffere versjon av grunnmodellen.

Sjekk dette bildet hvor de to versjonene står ved siden av hverandre:

Denne skal klare 0-100 km/t på under 5 sekunder i tillegg til toppfarten på 200 km/t, og rekkevidden er opplyst til 355 kilometer. Denne er firehjulsdrevet i motsetning til bakhjulsdrevne Ace, noe som forklarer noe av rekkeviddetapet.

Den sportslige coupémodellen er også litt lenger med sine 4,3 meter, mens bredden er 1,91 meter og høyden er på 1,43 meter.

Som vi kan se av både videoen og bildene litt lenger ned er den ganske så moderne på innsiden, med to skjermer og et veldig spesielt ratt som er flatt nederst. Legg også merke til at føreren har utsikt rett mot instrumentpanelet, akkurat som en ekte racerbil skal ha.

Ace Performance Edition har fått nye utvendige aerodynamiske detaljer, noe som kommer klart til syne både med den nye støtfangeren foran, diffuseren bak og øverst på koffertlokket finner vi en liten spoiler.

Alpha sier at de skal rulle ut flere versjoner av Ace i løpet av de neste månedene, så det kommer mer moro fra det nye bilmerket.

Selv om Ace Performance Edition ser ganske så ferdig ut, melder Alpha at målet er å komme med nye elbiler på markedet i 2023. Prisen for en Ace starter på 32.000 dollar og går opp til 39.000 dollar, som vi regner med er for ytelsesutgaven. Omregnet i norsk valuta betyr det rundt 330.000 kroner, men Alpha har foreløpig ingen planer om å eksportere biler ut av USA så du trenger ikke å sette av penger helt ennå.

Uansett blir det spennende å se hva Alpha får til, for dette er helt klart et merke som tenker utenfor boksen som de aller fleste bilmerkene befinner seg i. Og slike må man heie på.

Her er bildene av den ganske så kule og iallfall spesielle elbilen Alpha Ace Performance Edition:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter