Annonse
Hjem Nyheter Sjekk bilen som kan bikke 500 km/t

Sjekk bilen som kan bikke 500 km/t

I 2010 mistet SSC North America den ultimate rekorden for hyperbiler, men kan Tuatara ta den tilbake? Nå får vi iallfall se litt av det som bor i den. Se video.

Det er ikke lett å være hyperbilprodusent i disse dager, for en rekke nye produsenter har på gang elektriske hyperbiler.

Og ja, så videreutvikler selvsagt også de tradisjonelle merkene seg, og nylig brøt Bugatti en ny drømmegrense.

En Bugatti Chiron Super Sport 300+ gjorde nemlig akkurat som navnet sier ‒ den passerte 300. Dog ikke i km/t som jo ikke ville vært voldsomt imponerende, men i mph. Dermed ble Bugatti det første merket som klarte å passere den grensen med en serieprodusert bil, og toppfarten ble til slutt på 304,773 mph (490,484 km/t).

Og det var nettopp Bugatti som slettet SSC North America fra rekordbøkene i 2010.

Saken fortsetter under Annonsen

I 2007 satte bilen kalt Aero fra SSC North America en ny fartsrekord da den klarte 412 km/t, men tre år senere dundret Bugatti Veyron Super Sport inn i Guinnes’ rekordbok ‒ og Aero forsvant dermed ut.

SSC North America skjønte nok hvor det bar, for allerede i 2009 startet de planleggingen av en hyperbil som skulle sette nye rekorder.

Jobben med prototypen startet i 2011, og bilen hadde da også fått et navn ‒ Tuatara. Målet var å ha de første bilene på veien i 2013, men det var de aldri i nærheten av.

Først 11 år etter de første planene kunne SSC North America levere den første bilen, noe som skjedde tidligere i år.

De er altså endelig i gang med produksjonen, som skal resultere i 100 eksemplarer.

Hvor rask hyperbilen faktisk er vet vi ikke, for produsenten har foreløpig ikke kommet med noen tall.

Men skal Tuatara blir den første til å passere 500 km/t må den selvsagt ha noe potent under panseret, og det har denne hyperbilen helt klart.

Den er utstyrt med en Twin Turbo V8 som presser 1.350 hk ut av motoren. Vel, 1.350 hk om det fylles 91 oktan. For spanderes det E85 øker musklene til formidable 1.750 hk, og da bør det gå lynfort.

Om det faktisk er godt nok til å slå Bugatti får tiden vise, og gjør de det bør altså 500 km/t også være innen rekkevidde.

Mens vi venter på offisielle tall byr SSC North America på et lite glimt av hvor rask Tuatara er, så sjekk videoen helt øverst i saken.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker