- Annonse -
HjemMotorsportSilly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for det.

Formel 1 har nå tatt sommerferie, og det har mildt sagt vært en interessant første halvdel. Riktignok er det ingen stor overraskelse helt på toppen, for der troner regjerende verdensmester Max Verstappen.

- Annonse -

Men bak den nederlandske Red Bull-føreren er det noen interessante navn. Ferrari-fører Charles Leclerc følger nærmest, etterfulgt av Verstappens mexicanske lagkamerat Sergio Perez og den ferske Mercedes-føreren George Russell.

Så hvor er da sju ganger tidligere verdensmester, Lewis Hamilton?

Jo, Mercedes’ stjernefører er helt nede på 6. plass, og det må et lite jordskjelv til om han skal han noen som helst sjanser til å utfordre om tittelen i år. Briten er så langt 102 poeng bak Verstappen, og må nå ty til teorien.

For det er ni løp igjen, og skulle mot formodning Hamilton vinne alle disse og sette raskeste rundetid kan han innkassere 236 poeng. Men det er ingenting som tyder på at det skal skje, for Hamilton har fortsatt til gode å vinne et løp i år.

- Annonse -

Hamilton har nå en liten sommerferie som han kan benytte til å finpusse formen, for neste løp er ikke før Belgia Grand Prix 28. august. Den lille pausen markerer også starten på Silly Sesaon i formel 1.

Spekulasjonene flyr nå både høyt og lavt om hvem som erstatter hvem i de forskjellige teamene, og dessverre for oss nordmenn er ikke formel 2-fører Dennis Hauger en del av rykteflommen.

19-åringen har vært forfulgt av uhell gjennom sesongen, selv om han har vist sin storhet ved et par anledninger.

Han vant sprintløpet i selveste Monaco, og fulgte opp med å vinne hovedløpet i Aserbajdsjan. Siden har det meste gått galt, og det har også gått utover formen og selvtilliten til både han og det italienske Prema-teamet. Hauger er så langt nede på 12. plass i mesterskapet etter fire null-poengere på rad.

- Annonse -

Men en som helt klart blir nevnt i Silly Season er Oscar Piastri, mannen som Hauger erstattet i Prema. Den 21 år gamle australske føreren vant nemlig formel 2 i fjor, og reglene er slik at vinneren ikke får delta i denne serien året etter. Det var ingen problem for Piastri.

Han ble nemlig hentet av Alpine F1, det franske laget som har erstattet Renault F1 i formel 1. Men dog ikke som førstefører, men han fikk iallfall en fot innenfor den aller største motorsport-serien ved å bli reservefører for teamet med spanske Fernando Alonso og franske Esteban Ocon som førsteførere.

Så da Alonso plutselig annonserte at han forlater Alpine til fordel for Aston Martin, som på sin side har et ledig sete etter at fire ganger verdensmester Sebastian Vettel overraskende bestemte seg for å legge opp, åpnet det seg et sete for Piastri i Alpine.

Men så enkelt er det ikke.

For som mange unge som har vunnet tidlig i karrieren har åpenbart Piastri også store ambisjoner, og over hos McLaren går ryktene at Daniel Ricciardo får fyken etter å ha underprestert. Den australske føreren er helt nede på 12. plass med fattige 19 poeng, mens den 22 år gamle britiske lagkameraten Lando Norris har hanket inn 76 poeng og er på 7. plass. Ricciardos resultater imponerer visstnok ikke McLaren.

Og det hele utvikler seg nå litt som en australsk såpeopera.

For manageren til Piastri er nemlig australske Mark Webber, den tidligere formel 1-førere som overlot plassen sin i Red Bull til nettopp landsmannen Ricciardo foran 2014-sesongen.

Ifølge diverse nettsteder skal Webber nå være i kontakt med McLaren rundt det ledige setet som eventuelt Ricciardo etterlater seg, og det er åpenbart dette Piastri sikter seg inn på.

For 22-åringen sier nå nei takk til sin første mulighet til å bli formel 1-fører.

Alpine annonserte nemlig tirsdag at Piastri blir forfremmet, og skal overta det ledige setet som førstefører.

‒ Oscar er et lysende og sjeldent talent. Vi er stolte over å ha pleiet og støttet ham gjennom de mange hindringene i junior-formel. Gjennom vårt samarbeid de siste fire årene har vi sett han utvikle seg og modnes til en fører som er mer enn i stand til å ta steget opp til formel 1, ble teamsjef Otmar Szafnauer i Alpine sitert på i pressemeldingen.

‒ Som vår reservesjåfør har han blitt eksponert for teamet på banen, fabrikken og tester hvor han har vist modenhet, potensial og hurtighet for å sikre opprykk til vårt andre sete sammen med Esteban, la sjefen til.

Problemet er at Piastri absolutt ikke er interessert i det setet.

Det som skjedde like etter savner sidestykke i toppidretten. Australieren rykket nemlig ut på Twitter og rev ned alle broer til Alpine i løpet av en kort melding:

«Jeg forstår at uten min godkjenning har Alpine F1 sent i ettermiddag lagt ut en pressemelding om at jeg kjører for dem neste år. Dette er feil og jeg har ikke signert kontrakt med Alpine for 2023. Jeg skal ikke kjøre for Alpine neste år.»

Siden har verken Alpine eller Piastri sagt noe som helst, men både pressemeldingen og Twitter-meldingen ligger fortsatt ute i all offentlighet.

Så får tiden vise om McLaren vil ha en slik løs Twitter-kanon på laget neste år eller om Piastri faktisk ender opp bak rattet på en Alpine F1, for dette utvikler seg til et like vilt eventyr som den den store villmarken i Australia byr på.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Mercedes gir oss det aller første glimtet av innsiden til den kommende elbilen EQE SUV. (Fotos: Mercedes)

Første glimt av innsiden til Mercedes EQE SUV

Her oser det luksus! Det går unna over hos Mercedes. De hamrer nemlig ut nye elbilmodeller i et rasende tempo,...
Skoda viser nå litt av innsiden på sitt nye konsept, og der er det en stor vertikal skjerm. (Fotos: Skoda)

Skoda pirrer med en gigantisk skjerm

To uker før det nye helelektriske Skoda-konseptet blir vist fram slipper merket et bilde av innsiden, og det viser...
Dodge Durango her flankert av Challenger SRT Super Stock (t.v) og Charger SRT Hellcat Redeye lever videre inn i 2023. (Fotos: Dodge)

Verdens sterkeste SUV lever videre

Dodge har bestemt seg for å fortsette produksjonen av SUV-beistet Durango SRT Hellcat. Nå er ikke Dodge noe unntak i...
Den spilleren som første slår en hold-in-one på hull 15 i BMW Championship tar med seg en BMW i7. (Fotos: BMW)

Hovland kan vinne en BMW i7

Alt den norske golfspilleren Viktor Hovland trenger å gjøre er å slå ballen ned i hullet på ett eneste...
Mercedes forlater nå Formel E, og gjør det med stil. (Fotos: Daimler)

Mercedes forlater Formel E på topp

Etter tre sesonger er det slutt for Mercedes i Formel E, og de rundet av på best mulig måte...
Her møtes den digitale og ekte verden, for Porsche har like godt laget en ekte Sally fra «Biler». (Fotos: Porsche)

Porsche har laget en ekte Sally fra «Biler»

Dagens animasjoner visker ut grensene mellom den digitale og virkelige verden. Så hvorfor ikke lage en digital bil sånn...
Nå er det klart for ny programvare til Skoda Enyaq som gjør bilen enda bedre. (Fotos: Skoda)

Oppdateringer gir Enyaq raskere lading og bedre vinter-rekkevidde

Skoda ruller nå ut system-oppdateringene som kom med Enyaq Coupé til alle Enyaq iV-bilene. Tidligere i sommer åpnet Skoda Norge...
Candela P-12 Shuttle er en rask, sjøsyk-fri og stille flyvende elektriske ferje. (Fotos: Candela)

En flyvende og lynrask elferje

Mer behagelig enn dette blir det ikke. Candela P-12 Shuttle flyr nemlig lydløst over bølgene. Se video. Svenske Candela grunnlagt...
GT-versjonen av Kia EV6 er ganske så ekstrem ‒ og veldig moro! (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Kia EV6 GT

Som Bjørn Skifs ville sunget ‒ härligt, härligt, men farligt, farligt – Kia EV6 GT er fantastisk moro, men...
Frankrike skjenket navnet limousin til bilverden, og Peugeot har også hatt sine ganske spesielle utgaver. (Fotos: Peugeot)

Peugeots spesielle presidentbiler

Den franske presidenten kan selvsagt ikke fraktes i en helt vanlig bil, og Peugeot lager mer enn gjerne biler...
Den ypperste klassen i rallycross-VM går nå inn i en elektriske æra med helt nye elbiler. (Fotos: Red Bull)

Tidenes raskeste rallycross-biler

En ny æra starter i lille Stjørdal. Rallycross-VM har nemlig avduket sine elektriske biler. Det har kun vært en Mr....
Mate Rima hadde ikke mye høy i hatten da han ble med Nico Rosberg på jomfruturen av det elektriske beistet Rimac Nevera. (Fotos: Rimac)

Rosberg skremte vannet av Mate Rimac

Mate Rimac var ganske så svett i passasjersetet da Nico Rosberg luftet den aller første kundebilen av det som...
Brabus har gjort Mercedes EQS enda mer aerodynamisk, noe som betyr enda mer rekkevidde. Og det gjør ikke noe at den også har blitt sportsligere i utseende. (Fotos: Brabus)

Oi, Brabus har gitt Mercedes EQS mer rekkevidde

Verdens aller mest aerodynamiske masseproduserte bil har blitt enda aerodynamisk, noe som betyr enda mer rekkevidde. Da Mercedes skulle utvikle...
Mercedes-AMG-One har endelig gått inn i produksjon, fem år etter at den første ble vist fram. (Fotos: Daimler)

Endelig er produksjonen av Mercedes-AMG One i gang

En av tidens aller villeste gatebiler har endelig entret produksjonen. I 2017 var det 50 år siden AMG ble stiftet...
En ny Lamborghini Urus er bare dager unna, og den er lynrask. (Fotos: Lamborghini)

Ny lynrask Lamborghini Urus på gang

En ny Urus-utgave er rett rundt hjørnet, og er så rask at den har satt ny SUV-rekord i det...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her