Annonse
Hjem Nyheter Setet som lurer hjernen til å tro at du går

Setet som lurer hjernen til å tro at du går

Trenger du å stoppe for å strekke på beina? Ikke i en framtidig bil fra Jaguar Land Rover. Se video.

Teknologien kjenner åpenbart ingen grenser, og nå virker det som at det kun er fantasien som begrenser oss.

Et nytt eksempel på dette kommer nå fra den britiske produsenten som står bak Jaguar, Land Rover og Range Rover.

For Jaguar Land Rover (JLR) utvikler nå seter med teknologi som faktisk lurer hjernen din til å tro at du faktisk strekker på beina. Jepp, mens du sitter i bilen tror hjernen at du faktisk er ute og går.

‒ Dette er seter tatt rett ut av framtiden. Vi er i ferd med å utvikle en teknologi som aldri før er sett i bilindustrien, sier Country Director, Marius Hayler.

Saken fortsetter under Annonsen

Og han overdriver ikke.

JLR’s seteteknologi er spesielt utviklet for at fører og passasjer skal kunne kjøre lenger enn noensinne, og da kommer hjerne-manipulering inn i bildet.

Setene som er optimalisert med et skum kan gjennomføre mikrojusteringer som får hjernen din til å tro at du går. De justerer seg altså med en rytme som skal få hjernen til å tro at du faktisk er ute og spaserer en liten tur.

Setene kan tilpasses hver enkelt fører og passasjer, og blir for tiden utprøvd hos Body Interior Research Team.

Mange som har kjørt lengre turer vet at det å sitte statisk i en bil kan være smertefullt, og kan føre til både ryggsmerter og svekkede muskler i underkroppen. Dette er selvsagt ikke optimalt, og kan også påvirke skader under en kollisjon.

JLR sier at setene er laget for å kunne optimalisere førerens velvære under lange kjøreturer, men kan også bidra til økt helsegevinst ved å takle helserisikoen forbundet med å sitte for lenge.

Det høyteknologiske setet fra JLR kan altså hjelpe til med å lette noen av symptomene, ved å simulere hoftebevegelser og rytmen av å gå takket være mikrobevegelser i det ergonomiske setet.

‒ Jaguar Land Rovers kjøretøy har allerede det siste innen ergonomisk setedesign, som retningsjusteringer, massasjefunksjoner og klimakontroll. Her tar vi det et steg videre, sier Hayler.

Når eventuelt slike seter kommer kan ikke produsenten si noe om, men vi får håpe de ikke er altfor langt unna.

Her kan du se hvordan det hele fungerer:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker