Annonse
Hjem Motorsport Legende vant ikonisk rally med en Mini

Legende vant ikonisk rally med en Mini

Spanske Carlos Sainz var raskest under årets Dakar-rally, og det var han bak rattet på en Mini.

For første gang ble Dakar-rallyet, tidligere kjent som Paris-Dakar, kjørt i Saudi-Arabia. Men det spilte liten rolle for en legende innen rallysporten, Carlos Sainz.

Spanjolen prøvespilte i sine yngre dager for Real Madrid, ja, fotballklubben, og har vunnet rally-VM to ganger.

Han var også den som hadde vunnet fleste VM-runder (26) før det franske ratt-geniet Sebastien Loeb begynte å herje etter at Petter Solberg hadde sikret seg VM-tittelen i 2003, og på toppen har Sainz vunnet Dakar-rallyet to ganger ‒ 2010 og 2018.

Nå er alle gode ting tre.

Saken fortsetter under Annonsen

Sainz var utilnærmelig under årets Dakar, og kunne til slutt krysse mållinjen etter 7.500 kilometer drøye seks minutter foran fjorårsvinner Nasser Al-Attiyah i en Toyota.

Det var ingen nordmenn som kjørte årets Dakar, men kartleser Ola Fløene sørget for det norske innslaget ‒ og litt jubel.

Sammen med den amerikanske føreren Mitchell Guthrie i klassen SSV som er åpne buggy-biler vant duoen to etapper, men de måtte dessverre kaste inn håndkleet da de fikk mekaniske problemer på den nest siste etappen.

Slike problemer hadde ikke Sainz og Mini.

Spanjolen tok over ledelsen etter den 3. etappen, og med totalt fire etappeseire kunne han paradere inn til sin 3. sammenlagtseier i det ikoniske rallyet.

‒ Jeg er veldig, veldig glad, sier han.

‒ Så hard jobb, både fysisk og mye testing med laget, står bak dette resultatet. Rallyet var fantastisk for oss førere, men det var virkelig mye jobb fra dag 1. Det er vanskelig å se for seg, men det var full gass fra første gang de sa «go». Nå vil jeg nyte seieren.

Bilen han satt i var altså en Mini.

Mer bestemt en Mini John Cooper Works Buggy.

Det britiske merket hadde slått seg sammen med X-raid, som de hadde stor suksess med mellom 2012 og 2015.

Dette resulterte i noen fantastiske biler, og Mini fikk fire biler inn blant de 10 beste under årets utgave. Dakar-legenden Stéphane Peterhansel sørget for to Minier på pallen da han sikret seg 3. plassen, knappe 10 minutter bak lagkamerat Sainz.

Med årets seier har Mini faktisk gått til topps i Dakar fem ganger, alle siden 2012.

Så vi kan forvente oss noen ordentlige hardhauser av noen biler fra Mini i framtiden, for sjekk hva Toyota sier om årets Dakar-deltakelse som altså endte med en 2. plass for Al-Attiyah fra Qatar.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker