Annonse
Hjem Elbiler Se Taycan knuse Tesla-Bjørns rekord

Se Taycan knuse Tesla-Bjørns rekord

Tesla-Bjørn satte ny «verdensrekord» for elbiler da han klarte å tilbakelegge 2.781 kilometer i løpet av 24 timer i en Tesla Model 3. Nå har Porsche Taycan knust denne.

Det er som kjent mange snodige rekorder man kan prøve seg på og dermed skape seg et navn, men for Bjørn Nyland var nok ikke valget så veldig merkelig.

Han er nemlig kjent som Tesla-Bjørn, og har skaffet seg et internasjonalt Youtube-publikum ved å filme seg selv i diverse Tesla-modeller og andre elbiler.

Han hadde fått med seg at det visstnok var en østerriker som hadde kjørt drøyt 2.600 kilometer med en elbil i løpet av 24 timer, og dette ble betegnet som «verdensrekord». Så Tesla-Bjørn fikk lånt seg en Model 3, satte kurs for Tyskland ‒ og kjørte så langt han kunne på 24 timer.

Han klarte 2.781 kilometer, og kom dermed noen kilometer lenger enn den forrige bestenoteringen.

Saken fortsetter under Annonsen

Porsche er nok ikke vært klar over at det er noen som har konkurrert om en slik rekord, og har mest sannsynlig uten å vite det knust denne under en test av elbilen Taycan.

Elbilen nærmer seg nå lansering med stormskritt, og verdenspremieren skjer allerede under Frankfurt Motor Show 4. september.

Så de har skrudd opp tempoet rundt testingen, noe som har ført de har testet Taycan rundt banen på det berømte testsenteret i Nardò i Italia.

Men dette var ikke en vanlig test, men en utholdenhetstest.

De skulle kjøre rundt sirkelbanen på 12,6 kilometer i 24 timer, for å se om bilen faktisk klarte en slik påkjenning.

Temperaturen var nok ikke helt optimal for en slik utholdenhetstest, for ifølge Porsche var det 42 grader i lufta og hele 54 grader på asfaltdekket.

Men Porsche hadde blant annet lynladere på 800 volt klar til innsats, så ladningen var nok hakket raskere enn det Tesla-Bjørn hadde til rådighet på Autobahn.

Varmen stoppet ikke Taycan, som med en snitthastighet ute på banen mellom 195- og 215 km/t klarte å tilbakelegge formidable 3.425 kilometer.

Porsche sier ingenting om at prototypen hadde noen problemer, så vi får gå ut fra at den fungerte gjennom alle de 24 timene.

Vi regner med at Tesla-Bjørn selv kjørte i de 24 timene, og vi er ganske så sikre på at Porsche byttet førere underveis.

Så dermed kan iallfall den norske Tesla-entusiasten skryte av at han faktisk har kjørt lengst med en elbil på 24 timer, men rekorden for en elbil er ikke lenger på norske hender.

Se et klipp fra Porsches 24-timerstest med Taycan helt øverst i saken.

Les også:

2 KOMMENTARER

  1. FYI: Mener å ha lest at også Tesla-Bjørn byttet sjåfører. (Men har ikke verifisert dette).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker