Annonse
HjemNyheterSå mye koster verdens mest berømte bil

Så mye koster verdens mest berømte bil

Aston Martin har auksjonert bort en rekke klassikere, inkludert den som kanskje er verdens mest kjente bil noensinne.

Vi vet ikke hva snittpremien for 7 rette i Lotto er, men la oss si at det er 5 millioner kroner. Om du tatt hovedpremie 10 uker på rad hadde du nesten kunne kjøpt det som vel må være verdens mest berømte bil.

Men du hadde trengt et par førstegevinster til.

Aston Martin kan by på flere klassikere enn de aller fleste andre bilmerkene, og de deler mer enn gjerne disse med samlerne.

Saken fortsetter under Annonsen

Så da det britiske merket trommet sammen til en aldri så stor auksjon i forbindelse med Montery-uken i California, var det ikke småtterier som gikk under hammeren.

Faktisk dro Aston med seg 30 skjønnheter over dammen, og arrangerte like godt det som må være tidenes Aston-loppemarked.

Appetittvekkeren til hovedretten var kanskje en DB5 Shooting Brake fra 1965, og Aston Martin må ha skjønt hva som var i gjære da budene begynte å trille inn.

Denne stasjonsvogutgaven av Aston Martin DB5 vekket interesse.

Bilen endte opp med en pris på 16 millioner kroner ‒ langt over det som var forventet.

Hovedretten var dog en langt mer eksklusiv sak, nemlig en DB5 som ble brukt i James Bond-filmene «Goldfinger» og «Operasjon Todensky». Ja, bilen med spionutstyret.

I forkant hadde auksjonsfirmaet RM Sotheby’s stipulert en pris på mellom 4- og 6 millioner dollar, altså opp mot drøyt 50 millioner kroner.

De bommet.

Budene haglet åpenbart inn, og da den nest siste budgiveren var så mørnet at vedkommende ga seg hadde prisen for lengst passert den øvre grensen Sotheby’s hadde sett for seg.

Vinnerbudet endte på solide 6.385.000 dollar, og omregnet med dagens stive dollarkurs blir det 57,5 millioner norske kroner.

Eller 12 førstepremier i Lotto.

Hvem vil ikke kjøre som James Bond?

Sotheby’s bilekspert var ganske så spak etter dette.

‒ Det var en ære å tilby den ikoniske «James Bond 007 Aston Martin DB5» sammen med våre partnere Aston Martin og Aston Martin Works, sier Barney Ruprecht.

‒ Vi er glade for dette fantastiske resultatet, og er stolte over å ha satt ny rekord for den mest verdifulle DB5 som er solgt på auksjon. Det har vært en enorm interesse og entusiasme rundt «verdens mest berømte bil», og vi ser at Aston Martin nyter stor respekt blant samlerne.

57 millioner er selvsagt en abnorm høy sum, men det er langt unna de dyreste bilene solgt på auksjoner.

Auksjonen hvor Bond-bilen ble solgt var altså en ren Aston Martin-auksjon, men RM Sotheby’s arrangerer også en hovedauksjon under Monterey-helga i California.

Og under fjorårets hovedauskjon ble en Ferrari 250 GTO 1962-modell auksjonert bort, og den var en så vakker utgave at den like godt satte ny verdensrekord.

Prisen endte nemlig på 48,4 millioner dollar, 436 millioner kroner omregnet i dagens valuta.

Faktisk er det også en annen 250 GTO fra 1962 som er verdens nest dyreste, og denne ble i 2014 solgt for det som nå er prisjustert til 40,2 millioner dollar.

Ferrari tar like godt hele pallen, for den tredje dyreste solgt på auksjon er en 335 S fra 1957 til den nette pris av 37,2 millioner dollar målt etter dagens verdi.

Den dyreste Aston Martin er en DBR1 fra 1956, og den gikk 23 millioner dollar i 2017.

Men ingen av disse kan kalle seg for verdens mest berømte bil.

Den æren tilfaller Bond-bilen, som du kan lese mer om i en av lenkene under.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse