HjemNyheterKarmas GT-hybrid blir svindyr

Karmas GT-hybrid blir svindyr

Nå nærmer Karma Revero GT seg lansering, og i første omgang handler det om Nord-Amerika. Men prisen er ikke akkurat det vi kan kalle god karma.

Karma er bilmerket som skal videreføre danske Henrik Fiskers store ambisjoner om elektriske luksusbiler, og har nå på gang etterfølgeren av Revero som kom i 2016 ‒ nemlig Revero GT.

Dette er er en slags motsatt hybrid, hvor en 3-sylindret BMW-motor skal virke som en generator for det elektriske drivverket.

Bilen har en ren elektrisk rekkevidde på 130 kilometer, og settes forbrenningsmotoren i arbeid går denne opp til solide 580 kilometer. Karma understreker at 3-sylinderen ikke skal på jobb før bilen runder 40 km/t, så inne i bysentrene er den helt utslippsfri.

Saken fortsetter under Annonsen

Karma har kombinert luksus med teknologi, og ettersom modellen også har fått GT i navnet har den også en sportslig karakter.

Bilen kan by på 535 hestekrefter, og skyter fra 0-100 på rett over 4,5 sekunder. Ikke lynraskt, men for en luksusdoning helt klart akseptabelt.

Denne skal i salg allerede i år, og skal i likhet med den gamle Revero komme i et begrenset opplag.

Karma skal også satse på det europeiske markedet, men ettersom de allerede et forhandlernett oppe og går i USA og Canada blir disse prioritert til å begynne med.

Og nå som Revero GT nærmer seg de 20-talls forhandlerne i Nord-Amerika er også prisen klar. Og den er av den stive sorten.

Vi kan jo for eksempel sammenligne med Tesla, og i USA koster Performance-utgaven av Model S rett i underkant av 100.000 dollar.

En Revero GT koster 135.000 dollar.

Den nye Mustang Shelby GT350 som kommer neste år, og som er Fords aller sterkeste gatelovlig bil noensinne (760 hk), starter for eksempel på 74.000 dollar.

Faktisk er Revero GT også dyrere enn et par sportslige luksusdoninger fra Tyskland.

Mercedes-Benz S-Class Coupé S 560 starter på rundt 126.000 dollar, mens den nye BMW M8 Coupé starter på 133.000 dollar.

så Karma befinner seg helt øverst i prissjiktet, og blir dessverre, men kanskje ikke overraskende, svindyre når de eventuelt kommer til Norge.

For det er bare å stålsette seg for en pris på godt over 2 millioner kroner, eller rett og slett vente på de rene elbilmodellene fra merket.

Senest i forrige uke viste Karma fram et nytt elektrisk konsept, og de vil komme med elbiler utover 2020-tallet.

Spørsmålet er bare om de norske elbil-incentivene overlever så lenge.

Les mer og Karmas imponerende elbil-konsept i en av lenkene under.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse