Rolls-Royce viser fram en lekker Boat Tail

Dette er den ultimate utfluktsbilen ‒ ferdig snakket!


Om vi skrur klokken tilbake til de riktige gamle dagene ledet Rolls-Royce an i noe som er kalt coachbygging ‒ å bygge spesielle utgaver til kundene.

Den doble R’n kunne innfri de fleste ønskene, inkludert biler med andre utvendige former enn den originale bilen. Det gjorde sitt til at det var en rekke unike luksusbiler rundt om i England, men dessverre ble denne tradisjonen innhentet av tiden.

For da RR gikk over til en ny plattform på 1960-tallet forsvant også denne ingeniør- og designkunsten, og de kravstore kundene måtte ta til takke med det som bilmerket tilbydde dem.

Men så hentet tiden inn Rolls-Royce nok en gang.

For noen år siden kunne de ta i bruk nok en ny plattform, og nå hadde de vært såpass framsynt at de også hadde laget denne med tanke på den gamle tradisjonen. Den åpnet altså for coachbygging.

Det første resultatet kom i 2017, og var en bil som het Sweptail. Denne ble fulgt opp med en bil kalt Boat Tail etter sin båtlignende hale. Og nå er det klart for en tredje, og nok en gang handler det om en båthale.

Rolls-Royce kunne nemlig under Concorso d'Eleganza i Italia vise fram nok en unik og splitter ny modell, og en svært vakker sådan.

‒ Coachbygging løfter arbeidet vårt som er som et hus av luksus inn i et nytt rom ‒ det er haute couture i vår bransje, sier administrerende direktør Torsten Müller-Ötvös.

‒ Her tilbyr vi den det ultimate innen individualitet, selvuttrykk og skreddersydd service. Langt mer enn bare en vakker bil, en karosseribygget kreasjon blir en arv som legemliggjør noe ekstraordinært personlig og følelsesmessig resonans for enhver klient.

Det er store ord, men denne gang er de på sin plass. For dette er en ganske så spektakulær bil, og en mer perfekt bil til utflukter finnes ikke. Det skal du snart få se eksempler på.

Men først må vi snakke om fargen på dette kunstverket av en bil. Slik forklarer RR den:

«Grunnlaget for fargen er en glitrende blanding av østers og myk rose, med store hvite og bronse glimmerflak som tilfører en unik perleskimrende kvalitet som endrer seg subtilt under forskjellige lysforhold.»

«Det kontrasterende cognac-fargede panseret, laget spesielt for denne Boat Tail, inneholder fine bronse- og gullfargede glimmerflak i aluminium komplett med et lag av krystall og iset matt klarlakk, som tilfører betydelig varme og dybde til bilens utseende. De tekniske nedre terskelene til Boat Tail har en vevd tråd i rosa gull.»

Ja, jøss!

Bakdekket, som det jo heter på båtspråket, huser Boat Tails unike «sommerfugldesign» som er svøpt i Royal Walnut finér, og RR forklarer at det er «innlagt med rosa gullbelagte nålestriper med en satengbørstet finish for å sikre et følsomt og sofistikert utseende. Royal Walnut ble spesifikt valgt av kunden for sine vakre egenskaper ettersom den modnes over tid, et materiale som gradvis vil gå over til de tonale egenskapene til cognacfargen».

Ser man båten, unnskyld, bilen, ovenfra, ser man at det er perfekt balanse fra støtfanger til støtfanger. Sjekk dette:

Forfra er Pantheon-grillen frest av en enkelt og solid aluminiumskive, prydet med en Spirit of Ecstasy som selvsagt er drapert i rosa gull.

Innsiden er like imponerende, og vi lar igjen RR forklare:

«Interiøret er en vakkert sammensatt kombinasjon av perfekt matchet konjakk- og østersfarget lær og Royal Walnut finér, med rosegull og perlemor-aksenter overalt. Lærene, komplett med en perleskimrende finish, fremhever overflatene og formene til Boat Tails seter og interiørdesign».

Selve perlen, bokstavelig talt, er klokken, som er laget av perlemor, valgt og levert av kunden og kommer rett fra hans egen samling. Det går også i perler og eksklusive materialer gjennom resten av salongen.

Så hva med utflukten og pikniken?

Vel, sjekk bildene under, så skjønner du hvorfor denne bilen passer perfekt for akkurat det.

Vi vet heldigvis ikke hva denne perlen av en bil kostet, men vi tipper den uansett ikke gjorde et altfor stort innhogg i budsjettet til kjøperen som nok er litt større enn det vi er vant til.

Her er bilder av den tredje unike bilen som kommer fra Rolls-Royce i nyere tid, en coachbygd Boat Tail:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter