Produksjonen av Cupra Born er i gang

Cupra melder nå at de skal bli et rent elbilmerke innen 2030, og sier at den første elbilen, Born, nå har gått inn i produksjon.


Det har vært ganske så stilt rundt Cupra Born etter at den ble lanserte i mai, og det er egentlig litt rart.

For dette er altså en ny elbil som settes sammen på MEB-plattformen til Volkswagen-gruppen (VAG), den er sportslig i designet, ganske så kompakt (4,32 meter lang), kan tilby rekkevidder på inntil 548 kilometer og har fått en startpris som i mai ble estimert til rundt 270.000 kroner.

Den bør altså være aktuell for ganske mange, og i mai ble det også sagt at utleveringene skal begynne til høsten.

Det er nå tidlig høst, så hvordan går det med planene rundt Cupra Born? Det vet vi litt mer nå.

Den internasjonale bilutstillingen IAA foregår nå i München, og i tilknytning til den har Cupra lansert en ny langsiktig plan kalt «Future: Fast Forward».

Denne fokuserer ganske mye på urbane elbiler, og sier i tillegg at produksjonen av disse skal gjøres i Spania. Cupra har nylig vist fram et nytt konsept bygget rundt slike biler, Cupra UrbanRebel Concept (se lenke nederst), som blir en forløper til en urban elbil som de skal lansere i 2025.

‒ Vår nye elektriske æra starter her. Ambisjonen vår er å bli et helelektrisk merke innen 2030. I år lanserer vi Cupra Born, Cupra Tavascan vil komme i 2024, og vår neste modellserie vil bli inspirert av Cupra UrbanRebel, sa direktør Wayne Griffiths under en presentasjon i München.

Seat, eierne av Cupra, har fått en slags hovedrolle i VAG for de urbane elbilene, og målet er at det skal produseres over en halv million biler i året i Spania fra 2025, noe som inkluderer flere merker.

For Cupra Norge er den den nye strategien utelukkende positiv.

–  Cupras ambisjoner og visjoner er som skapt for det norske markedet, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for Cupra Norge i Harald A. Møller.  

‒ Cupra Norge er i dag 100 prosent ladbart, og vi skal kun selge ladbare modeller. Vi nærmer oss markedsintroduksjonen av vår første elbil, Cupra Born, en MEB-basert kompaktmodell som leverer på alt det du forventer fra en elbil i segmentet, men som samtidig skiller seg ut fra mengden.

Produksjonen av Born skjer ikke i Spania, men denne skal settes samme på Zwickau-fabrikken til Volkswagen. Den tyske fabrikken har blitt omgjort til en ren elbil-fabrikk, og produserer elbiler for både Volkswagen, Audi og Seat ‒ og dermed også Cupra.

Born markerer startskuddet for den nye tiden for Cupra, og håpet er at elbilen skal utgjøre hele 20 prosent av det totale Seat-salget.

Merket kan altså melde at de første eksemplarene av Born nå er produsert, og for å gjøre den enda mer tilgjengelig for kundene blir bilen tilbudt i en abonnementstjeneste til en fast månedspris.

‒ Den neste bilen ut er den elektriske SUVen Tavascan, og med visningen av UrbanRebel Concept nå, er det utvilsomt mye å glede seg til fra Cupra i årene som kommer. Cupra er et merke du kommer til å legge merke til, lover Ågotnes.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter