Polestar 6 vises på Oslo Motor Show

Det er fortsatt fire år til Polestar 6 kommer, men allerede nå skal den ene av de to konseptbilene som så langt er laget for aller første gang vises fram i Europa.


For halvannen måned kom endelig bekreftelsen som mange hadde ventet på. Da sa nemlig Polestar at roadster-konseptet som ble vist fram i mars faktisk skal inn i serieproduksjon.

Ifølge Polestar-sjef Thomas Ingenlath var grunnen de mange tilbakemeldingene de hadde fått etter å ha vist konseptet i Los Angeles.

‒ Med den overveldende responsen fra kunder og media tok vi beslutningen om å sette denne fantastiske roadsteren i produksjon, sa Ingenlath.

Under utstillingen i LA het konseptet Polestar O₂, noe som både viser til at den er utslippsfri og at den er toppløs og dermed har en ganske så luftig kupé.

Kabrioleten med hard-top skal bygges på en aluminiums-plattform og kommer med en 800V-struktur, og de foreløpige tallene viser en svært så sportslig sak med 884 hk, 900 Nm og 0-100 km/t på 3,2 sekunder. Toppfarten lyder på 250 km/t.

Da den gikk fra å være et konsept til å bli en planlagt serieprodusert modell endret den også navn, og heter nå Polestar 6. Grunnen er ganske enkelt at den blir den sjette Polestar-modellen.

Polestar 1 og 2 er allerede her, mens SUV-modellen Polestar 3 skal få verdenspremiere 12. oktober. Den følges av en litt mindre SUV kalt Polestar 4 til neste år, før Polestar 5 i form av en sportslig 4-dørs GT tidligere kjent som konseptet Precept følger i 2024.

Da har vi altså kommet til 6’ern, kabrioleten som har foreløpig forventet lansering i 2026.

Men lenge før det, faktisk i slutten av oktober, kan besøkende på Oslo Motor Show sjekke ut en av de to konsept-eksemplarene som allerede er laget.

Per i dag finnes det en av Polestar 6 LA-utgaven som skal lages i begrenset antall som er lakkert i Sky Blue, og en Polestar 6 i Snow, en eksteriør-fargen som kjennetegner Polestar-merket. LA-utgaven ble for øvrig utsolgt i løpet av en uke, og vi snakker altså om en bil mange år fram i tid.

Oslo Motor Show får besøk av Snow-versjonen, og dermed er det duket for en skikkelig Europa-debut på den norske bilmessen.

‒ Det er sjelden vi viser frem konseptbilene våre offentlig, og dette blir faktisk offentlig debut i Europa for Snow-versjonen, sier kommunikasjonsleder Kristin Fjeld hos Polestar.

‒ Sky har vært vist på Ecarexpo i Stockholm og Goodwood i UK, mens Snow kun har vært i USA så langt (Pebble Beach og The Quail).

Oslo Motor Show gjennomfører jevnlig undersøkelser blant de besøkende som et ledd for å bli enda bedre, og den siste store undersøkelsen hvor hele 10.000 ble kontaktet kom det fram at det som de aller fleste etterspurte var flere nye biler.

Så dermed har OMS økt andelen nybiler, dog uten at det har gått utover andre typer kjøretøy, og en av stjernene blir utvilsomt Polestar 6.

‒ Oslo Motor Show er største av sitt slag i Norge og en møteplass for alle motorinteresserte. Med tusenvis av kvadratmetre fylt med et spektakulært utvalg av biler, motorsykler og lastebiler, så gleder vi oss veldig til å vise hvor langt vi har kommet med elektrisk ytelse i Polestar, sier Fjeld.

I tillegg til bilen som er fire år fram i tid tar også Polestar Norge med seg dagens Polestar 2 til Lillestrøm, og dermed får også messefolket muligheten til å prøvekjøre dagens elbil fra det svenske merket.

Oslo Motor Show arrangeres siste helga i oktober.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter