Den første Polestar 4 har rullet ut av samlebåndet, og dermed er produksjonen av den neste Polestar-modellen i gang. (Fotos: Polestar)

Polestar 4 inn i produksjon

En ny Polestar har tatt et stort skritt mot visningslokalene, for nå har 4’ern gått inn i produksjon.


Noen som ikke blir arbeidsledige med det første er de som hever lønn hos Polestar. For det unge svenske merket har en voldsom elektrisk satsting på gang.

Den første elbilen er som kjent Polestar 2 og var klar i 2019, mens SUV-modellen Polestar 3 ble lansert i fjor. Neste ut er også en SUV, den mer sportslige Polestar 4, mens Polestar 5 er en 4-dørs GT og Polestar 6 er intet mindre enn en roadster ‒ de to siste er heller ikke voldsomt langt unna, ifølge Polestar selv.

Og den som nå fører an i rekken av kommende elbiler er altså Polestar 4, som nå har tatt et stort skritt mot kundene.

For nå bekrefter det svenske merket at produksjonsstarten har vært en suksess, og dermed kan de første kinesiske kundene forvente seg denne til jul. Andre må derimot vente litt, og lansering utenfor Kina er ventet å ta til i starten av 2024.

Som det hør og bør hadde den første produksjonsbilen som rullet ut av samlebåndet til Geely-fabrikken i kinesiske Hangzhou fargen Snow, og selvsagt med signaturdetaljer i Swedish gold hentet fra Performance-pakken. Såpass nordisk må det vel være for denne historiske bilen.

Dette er faktisk den første Polestar-modellen som produseres ved fabrikken, som er ganske så bærekraftig med både fornybar energi og mange andre smarte løsninger.

‒ Den første Polestar 4 som ruller av samlebåndet i dag, er en kulminasjon av hardt arbeid fra utallige kolleger og partnere. Polestar 4 skiller seg ut med sitt design og sine ytelser, og er en SUV-coupé som er verdt å legge merke til på mange måter, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

‒ Dette er første Polestar med et virtuelt bakvindu, og digitalt bakspeil som er i aller øverste klasse. Denne bilen spiller dessuten en svært viktig rolle i vår voksende portefølje av eksklusive elbiler med høye ytelser. Og viser verdien av vår diversifiserte og mindre kapitalkrevende tilnærming, der vi drar nytte av utvikling- og produksjonskompetansen til vår partner og hovedaksjonær.

Den kommende Polestar-modellen skal også produseres i koreanske Busan fra 2. halvdel av 2025, mens selve bilen som er nærmere 4,9 meter i lengde byr på systemeffekter helt opp til 400 kW (544 hk) og forventet rekkevidder helt opp mot 600 kilometer for den med singelmotor.

Og siden dette er en SUV-coupé har den også ganske sportslige linjer, som dette bildet viser:

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil Polestar 4 Polestar