Toyota har gått til topp i nok en norsk kåring. Her elbilen bZ4X på norsk vinterføre. (Fotos: Toyota)

Toyota til topps i norsk kåring

Til tross for at de «kun» er på tredjeplass når det kommer til årets nybilsalg, er Toyota kåret til det bilmerket flest nordmenn foretrekker.


Toyota er den produsenten som selger flest biler globalt sett, men her hjemme må de enn så lenge se seg slått av to andre merker.

Tesla med sin globale bestselger er den store eneren her hjemme, og med kun to måneder kan merket allerede kåres til årets mest populære. Takket være Model Y har de nemlig rundet 22.000 biler, og er et hav foran de to neste.

Men det blir en knallhard kamp om å bli nummer to, for etter oktober skilte det kun noen hundre biler mellom Volkswagen og Toyota fordel det tyske merket. Her er ingenting avgjort før vi skriver 2024.

Det som er avgjort er årets Kantar Bilindeks, denne årlige kåringen hvor ofte Toyota og Volkswagen konkurrerer om å gå helt til topps. Det var også tilfellet i år.

Denne indeksen tar utgangspunkt i salgstallene, så nye merker som foreløpig ikke har et stort nok salg blir ikke vurderte. Deretter bestemmer nybilkjøperne hvem som blir det beste merket.

– Toyota har vunnet denne årlige kåringen flere ganger tidligere, og scorer jevnt over høyt på alle parametere som er viktige for nybilkjøpere, sier bilmarkedsekspert Anders Hovde i Kantar, som er ansvarlig for undersøkelsen.

‒ Markedets inntrykk av Toyota er svært godt, og kundene er blant markedets mest tilfredse.

Kåringen blir nå gjennomført i samarbeid med Aller, og bygger i år på intervju gjennomført i oktober med 2.000 personer som i løpet av de siste 12 månedene har kjøpt eller leaset fabrikkny bil i Norge, forklarer Toyota.

Årets undersøkelse viser at nybilkjøperne trekker særlig fram gode kjøreegenskaper og firehjulsdrift som det viktigste ved valg av ny bil, og andre ting som er viktige pekes det på bilmerket renommé og erfaring fra testkjøring.

– Seieren er enorm tillitserklæring fra norske nybilkjøperne, som vi er svært takknemlig for. Vi er stolte av å tilby biler som leverer på de viktige faktorene ved valg av bil, i tillegg til at solid arbeid fra våre leverandører gjennom mange år har bygget opp et sterkt renommé blant kundene, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

‒ Denne omfattende undersøkelsen henger høyt og bekrefter, i likhet med resultatene i Norsk Kundebarometer og AutoIndex, at Toyota har bilbransjens mest fornøyde kunder.

Toyota scorer høyt på alle vurderte faktorer slik som kjennskap, tilfredshet og inntrykk, og ble også nummer to i kampen om å bli beste merkeforhandler. Her ble de for øvrig slått av søstermerket Lexus.

De som kom nærmest Toyota i kampen om beste merket var Volkswagen, mens Tesla som altså regjerer salgslisten her hjemme delte 3. plassen sammen med Volvo.

Og Volkswagen trenger ikke å deppe altfor mye, for de fikk også en pris som Norges mest kjente bilmerket. I tillegg ble det delt ut priser for det best likte merket, det med de mest lojale kundene, beste nykommer og hvilket merket som gir mest verdi for pengene. De vinnerne kan du sjekke ut over hos Aller.no.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Toyota