Pagani hyller luftakrobater

Fem jagerfly, tre farger og en særdeles sint sportsbil.


Til neste år er det 60 år siden det italienske luftvåpenet bestemt seg for å ta luftakrobatgruppen kalt Tricolors under sine vinger, og dermed gjøre denne enhet om til en offisiell en.

Siden har Frecce Tricolors, trefarget pil, underholdt store og små over hele verden med sine halsbrekkende og livsfarlige luftstunts, og fått en så høy internasjonal stjerne at selveste Pagani syns de bør hedre våghalsene.

Avdelingen heter offisielt 313. Gruppo Addestramento Acrobatico, og siden de også har tre signaturfarger som hyller det italienske flagget er det på sin plass at Pagani kun lager tre superbiler som skal hedre Tricolors.

‒ I løpet av et år som 2020, som har satt landet vårt på en prøve som aldri før, er vi stolte over å kunne feire et symbol på sammenhold og nasjonal stolthet som Frecce Tricolori ‒ meislet ut av en æra med verdier og lidenskap, sier Horacio Pagani, grunnlegger og sjefsdesigner for Pagani Automobili.

‒ De har over en lang periode overgått seg selv dag etter dag, og for oss alle representerer Frecce et eksempel på besluttsomhet og det å overvinne hindringer. Vi håper at Huayra Tricolore blir en verdig hyllest

Vi tipper selv de tøffeste jagerpilotene ikke klager på bilen som hyller dem.

For som vanlig fra Pagani har de tryllet fram noe helt spesielt, og det er ikke så rart. Grunnelementet heter nemlig Huayra, denne ekstremt ville hyperbilen med en diger Mercedes-motor.

Deretter har de sett på jagerflyene som gruppen bruker, Aermacchi MB-339A P.A.N. Dette er fly som er kapable til å nå 898 km/t, men kanskje enda mer imponerende ‒ uansett hvor lav hastigheten er eller hvor mye flyet steiler, svinger eller stuper ‒ stopper aldri motoren.

Bilmerket har dermed prøvd å etterligne både stilen og aerodynamikken, satt på noen nye splittere, spoilere og selvsagt dekorert bilen med tricolor.

På innsiden har de også prøvd å kopiere litt av cockpiten til jagerflyene, mens ytelsene jo er det fra før av.

Mercedes-AMG har levert en 6-liters V12-motor som kan skilte med 840 hk ved 5.900 r/min, mens dreiemomentet byr på utrolige 1.100 Nm mellom 2.000 til 5.600 r/min. Og med en vekt på bare 1.270 kilo bør denne nesten holde følge med jagerflyene, iallfall fra 0.

Pagani røper som kjent ikke 0-100 km/t, så de sier ingenting om verken den eller toppfarten. Men at den gjør sprinten på rundt 3 sekunder er ganske så sikkert, så det er bare å holde på hatten om du havner i et av de to setene til dette toppløse monsteret.

Prisen er ikke så fryktelig viktig ettersom Pagani nøyer seg med tre eksemplarer, men de tre som får kjøpt denne må ut med 5,5 millioner euro ‒ før alt av avgifter og utgifter kommer på toppen.

Vi kan selvsagt ikke skrive om en superbil som Pagani Huayra og luftakrobater som Tricolors uten å vise en video av begge delene, så du skal få se begge i fri dressur.

Men først må vi bla igjen bildene av Huayra Tricolors, før vi tar en titt på videoen.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene