Annonse
Hjem Nyheter Opel har en ny elbil på gang

Opel har en ny elbil på gang

Opel tror at elbilen de har på gang vil forandre folks oppfatning av merket, så viktig blir den.

En biltype som har et stort salgspotensial rundt om i Europa er kompakte SUV-modeller, og heldigvis for Opel har de allerede en slik.

Tilbake i 2012 presenterte Opel en helt ny modell kalt Mokka, og dette er en kompakt SUV på 4,27 meter ‒ midt i det populære segmentet.

Men Mokka X som den nå heter begynner å dra på årene, og med den voldsomme teknologiske utviklingen vi opplever nå er bilen i ferd med å bli gammeldags. Ja, faktisk.

Opel startet arbeidet med en ny generasjon for snart tre år siden, og en helt ny Mokka nærmer seg nå teststadiet.

Saken fortsetter under Annonsen

Og Opel har fulgt med i timen, for den aller første versjonen av 2. generasjon Mokka vil bli en helelektrisk variant. Altså en elbil.

Som mange av de litt mer røffe modellene fikk også Mokka et X i navnet, men nå er det tilbake til start ‒ den kommende vil kun hete Mokka.

Dette er det Opel avslørt rundt den kommende modellen, og som vi kan se ut av videoen har overhenget foran og bak krympet.

Det er ventet at elbilene vil ta markedsander ute i Europa de kommende årene, og Opel har stor tro på at den nye elektriske Mokka kan gi merket en aldri så ny vår.

‒ Jeg har fulgt utviklingen av den nye Mokka veldig tett i to og et halvt år, og jeg er veldig stolt av denne nye bilen ‒ som vil være elektrisk helt fra start av, sier Opel-sjef Michael Lohscheller.

‒ Jeg kan love at den nye Mokka blir en av de mest spennende bilene i vår lange historie. 2. generasjonen viser alt Opel står for i dag, og i framtiden vil den endre oppfatningen av vårt merke. Ingeniørene våre har fremdeles viktig arbeid å gjøre, men jeg ser fram til å presentere den nye Mokka snart.

Opel starter nå testingen av den kommende modellen, som etter planen skal gå inn i produksjon mot slutten av året. De første bilene skal være klar for levering tidlig til neste år.

Elbilversjonen blir fulgt av biler med forbrenningsmotorer, så den nye Mokka blir ikke utelukkende en elbilmodell.

Opel er eid av den franske PSA-gruppen, som satser friskt på elbiler. De har allerede lansert biler som Peuegot e-208, DS 3 Crossback E-Tense og Opel Corsa-e, og nye Mokka blir mest sannsynlig satt sammen på plattformen CMP (Common Modular Platform).

Denne plattformen har blant annet spyttet ut den helt nye Peugeot e-2008, en elbilversjon med et batteri på 50 kWh og en oppgitt rekkevidde på 320 kilometer. Elmotoren er på 136 hk.

Opel sier ingenting om hva som er under skallet på nye Mokka, men de færreste blir vel overrasket om bilen får den samme elektriske drivlinjen som det e-2008 har.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker