Hennessey må selvsagt markere slutten for Hemi V8-motorer i Rams pickuper. (Fotos: Hennessey Performance)

Ok, en sports-pickup

Hennessey har laget sin siste Hemi V8 Ram, og denne er en mammut på fire hjul. Se bilder.


Over i bilenes hjemland, USA, handler det veldig mye om store pickuper. Faktisk var hele pallen når det kommer til nybilsalget i fjor dekt av slike, og ikke overraskende ble Fords F-serie den aller mest solgte i fjor.

Nummer to var Chevrolet Silverado, mens Ram akkurat presset seg foran Toyota Rav4 og snappet plassen som USAs tredje mest populære nybil 2023.

Ram-serien inkluderer modellene 1500, 2500 og 3500, og her er «lillesøster» den mest populære. Dette er altså et merke som hører hjemme i den store Stellantis-gruppen, og dermed en søster til for eksempel Jeep.

Som vi vet handler det mye om elbiler hos Stellantis, og i jaget på å kutte utslipp trapper også Ram ned ‒ dog kun et lite knepp. For 2025 skal Ram 1500 nemlig kvitte seg med V8-motoren til fordel for V6, så 2024 blir også et farvel med den imponerende Hemi-motoren. 

Det må selvsagt tuningsjefen Hennessey markere, så de gir nå gass med en utgave som heter Mammoth 400. Eller mer eksakt tre utgaver. 

Vel, nå er bilene i utgangspunktet like, men kommer i forskjellige farger ‒ Viper Red, Viper White eller GTS Blue. Alle tre selvsagt med «Viper-striper» som viser at dette er noe ganske spesielt, og som et nikk både Hennessey-arven og til Dodge SRT Viper-fansen. 

For anledningen har de slått seg sammen med Fox Factory, noe som betyr et Ridetech fjæringssystem som senker tyngdepunktet og forbedrer kjøreegenskapene. For ja, selv pickuper kan være sportsbiler. 

I tillegg er det et nytt eksosanlegg med karbonfiberspisser som skal gjøre at mammuten brummer litt ekstra, og det er selvsagt eksterne ting som sideskjørt, en mer tilpasset frontstøtfanger og en karbonfibersplitter. 

Og de som vil løfte dette enda et hakk kan velge 22-tommers felger i enten sateng sort eller en blank svart med en frest mørk nyanse.

‒ Vi er glade for å samarbeide med Fox for å bygge en spesiell sportsbil med en unik amerikansk farge for de siste Hemi V8-drevne Ram-bilene, sier John Hennessey, grunnlegger og administrerende direktør. 

‒ Vår Mammoth 400 Ram feirer amerikansk uavhengighet med patriotiske farger kombinert med «fyrverkeriet» som bare Hemi V8-motoren kan levere!

Fox Factory får altså være med på moroa.

‒ I vår streben etter å stadig heve standarden for ytelse i både på vei og offroad premium-kjøretøyer, er vi henrykte over å samarbeide med våre venner og bilpionerer, Hennessey Performance, sier administrerende direktør Mike Dennison.

‒ Det er et partnerskap som taler til hjertene til bilentusiaster, da begge selskapene deler en forpliktelse til fortreffelighet, ytelse på neste nivå og banebrytende innovasjon.

Ram tar selv farvel med Hemi-motoren gjennom en utgave som hyller et annet digert og enda skumlere dyr som regjerte kloden før en diger asteroide falt i hodet på disse, nemlig en Ram 1500 TRX ‒ en T-Rex-versjon med formidable 702 hk. Denne kommer i 4.000 eksemplarer. 

Hennessey setter sluttstrek på 250 for deres mammut, og skal vi måle etter bildene og pickupens vanvittige popularitet er det ingen tvil om at disse forsvinner like brått som dinosaurene gjorde for rundt 66 millioner år siden. 

Sjekk selv:

Les også: 

Debatt

Les mer om:

Hennessey Tuning Ram