Dette er en elektrisk framtidsvisjon signert Cupra, og har noen oppsiktsvekkende linjer. (Fotos: Cupra)

Cupras mørke rebell med høythengende designpris

Designet til konseptbilen DarkRebel er noe for seg selv, og er faktisk så forførende at den har hanket inn en stor pris.


De fleste designere vet godt at det deles ut en pris som heter Red Dot, for her er det mange tusen produkter som blir belønnet med godt design hvert eneste år.

Så dette er ikke en av de mest eksklusive prisene i verden, men Red Dot har også en for de som imponerer aller mest. En Red Dot «Best of the Best»

At de som tegner biler er av de aller flinkeste viser denne Red Dot-prisen, for det er flere nye biler som har stukket av med den beste av de beste-prisen. (Selvsagt) Ferrari Roma Spider, den nye toppløse utgaven av bilen som hedrer den evige stad, Kias nye elektriske flaggskip EV9 og motsatsen til denne når det kommer til størrelse ‒ den lille elektriske Volvo EX30. 

Alle disse har altså imponert Red Dot-juryen litt ekstra, og det har også Cupras unike konsept. Mer bestemt denne oppsiktsvekkende saken:

Her er målet for det litt mer sportslige merket å redefinere bildesignet ved å mikse det fysiske og digitale, og faktisk har Cupra-fansen en del av æren for den nye prisen. 

Cupra fikk nemlig inn mer enn 270.000 konfigurasjoner fra medlemmene i stammen kalt Cupra Tribe, og dette bidro til hvordan bilen til slutt ble. Deretter tok den spranget fra den virtuelle til fysiske verden, og ble vist fram under den store bilmessen i München i fjor. 

Nå har konseptet som har fått det velklingende navnet DarkRebel altså hanket inn en «Best of the Best»-pris. 

– Cupra fortsetter å flytte grensene for design, og bringer kjøretøy som vekker begjær til markedet. Red Dot Design Award-utmerkelsene, til utstillingsbilen Cupra DarkRebel og Cupra Tavascan, understreker det aller beste av det provoserende designspråket vårt, sier Jorge Diez, designdirektør i Cupra. 

– Dette ukonvensjonelle designet har vært mulig takket være et lidenskapelig designteam som alltid utfordrer grensene.

Her er flere bilder av det spesielle konseptet:

Som designdirektøren nevnte var ikke dette den eneste Cupra-bilen som har dratt inn en rød prikk, for også den «ekte» bilen Tavasca har fått en Red Dot. Dette er dog den som deles ut til ganske mange i løpet av et år. 

Tavascan er en elektrisk SUV-coupé som også byr på ganske oppsiktsvekkende linjer, og i langdistanse-versjon er målet at elbilen skal by på 568 kilometer rekkevidde.

At den skiller seg ut fra mengden er det lite tvil om, for sjekk dette:

Den går rett inn i det hete C-segmentet med litt mer høyreiste biler med en lengde på 4,64 meter, og er dermed litt lenger enn den populære Volkswagen ID.4 som er 4,58 meter lang. Begge disse to er basert på Volkswagen-gruppens MEB-plattform. 

– Cupra Tavascan er designet for den nye generasjonen bilentusiaster, sier Alexander Ulvestad Hjermind, kommunikasjonssjef for Cupra i Harald A. Møller.

‒ Dette er en bil som ikke bare ser fantastisk ut, men som også leverer på ytelse og innovasjon.

Juryen i Red Dot skryter av Cupras designretning. 

‒ Blant de mange bidragene fra selskaper og designstudioer fra hele verden, overbeviste den enestående kvaliteten og designet i Cupras produkter vår internasjonale jury, sier professor Peter Zec, grunnlegger og administrerende direktør for Red Dot.

Slik ser den kommende Tavascan ut innvendig:

Les også:

Debatt