Det er bare en pickupkonge, Ford F-150. Og den brer seg til stadig flere europeiske land. (Fotos: Hedin US Motor)

Nytt europeisk land får Ford F-150

Mens Norge er tilgodesett den elektriske søsteren til megasuksessen Ford F-150, brer «hovedmodellen» seg stadig mer utover Europa.


En av verdens aller mest populære biler målt i nybilsalg er faktisk en pickup. Det er nemlig Ford F-serie med spydspissen F-150, men dette er en bil som stort sett er forbehold Amerika.

Det selges riktignok noen biler også i andre land, og blant annet får Australia den nye 14. generasjonen. Men et kontinent som Europa har vært snytt for den. Vi må nøye oss med Ford Ranger.

Slik har det også vært med den heleelektriske søsteren F-150 Lightning, den skal være en Nord-Amerika-bil. Men så ombestemte Ford seg.

De ville nemlig gi noe tilbake til Norge og den norske importøren som har vært en viktig sparringspartner når det kommer til å utvikle elbiler, og dermed kom sjokkmeldingen.

I bilbyen Detroit kunne blant annet The Detroit News melde følgende i fjor sommer: «F-150 Lightning går global. På grunn av kundeetterspørsel er bilen i begrenset opplag på vei til verdens mest avanserte elbil-marked ‒ Norge.»

Tittelen på saken? «Ford skal eksportere F-150 Lightning til Norge».

En annen sjokkmelding kom høsten 2022.

Da ble det nemlig klart at Ford F-150 endelig var på vei til Europa, og nærmere bestemt Tyskland og Sverige. Grunnen het Hedin Mobility, som hadde landet en unik importavtale med Ford rundt den populære pickupen.

Siden har Hedin kjørt på, og utvidet til både Estland og Nederland. Og flere land venter allerede i år.

Det første nye blir Romania og forhandleren Proleasing Motors, for nå er det klart at pickupkongen også setter snuten dit.

Salgsstart var faktisk 14. mars, så nå er F-150 offisielt på plass i fem europeiske land.

– Det er fantastisk gøy å kunne rulle ut denne ikoniske bilen til et annet marked, sier Anderz Larqvist, administrerende direktør i Hedin US Motor.

‒ Proleasing Motors er en sterk partner, og jeg er sikker på at F-150 er spent på av de rumenske pickupsjåførene.

Det gamle kontinentet har ventet lenge på kongen, og Hedin skal altså åpne opp for F-150 i enda flere land i tiden framover.

– Det er stor interesse for F-150 i mange deler av Europa, noe som ikke er vanskelig å forstå, sier Larqvist.

‒ Dette er en bil som ikke trenger å unnskylde seg selv, som tar krevende terreng der andre kjøretøy gir seg. Vi vet at dette behovet finnes i mange europeiske land.

Hedin US Motor er altså offisiell importør og distributør, noe som betyr at homologeringen der bilene bygges om for å møte europeiske lover og krav er gjennomgått og godkjent av Ford of Europe.

Det betyr også at reservedeler og service er tilgjengelig gjennom Fords offisielle servicenettverk, noe som selvsagt er viktig når man kjøper en stor og såpass dyr bil som dette.

Men de fem landene må se langt etter Ford F-150 Lightning. Den er nemlig forbeholdt Norge.

 Les også:

Debatt

Les mer om:

Ford Pickuper Ford F-150